Υπό κατάρρευση βρίσκονται πολλά νοσοκομεία της χώρας καθώς καθημερινά έρχονται στο φως σοβαρές καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις είτε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είτε σε υλικά, κρεβάτια και κλίνες.

Οι δύο νέες, ωστόσο, καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (21/03) πολίτες μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ξεπερνούν κάθε φαντασία, αποδεικνύοντας πως στα ελληνικά νοσοκομεία μπορείς να δεις και να βρεις τα πάντα! Ακόμα και κατεψυγμένο αρακά!

Για την ακρίβεια, οι απεγνωσμένοι πολίτες συνόδευσαν τις καταγγελίες τους με δύο φωτογραφίες από δύο διαφορετικά περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Η πρώτη είναι από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου οι ασθενείς είναι στοιβαγμένοι σε κρεβάτια στους διαδρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους αναμονής καθώς δεν υπάρχουν δωμάτια εισαγωγής.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ασθενής του ορθοπεδικού ανέφερε ότι δεν υπήρχαν παγοκύστες και αντί αυτού τού έφεραν δύο σακουλάκια κατεψυγμένο αρακά (κεντρική φώτο)! Τουλάχιστον ευρηματικοί, αν και όλοι το έχουμε κάνει σπίτι μας κάποια στιγμή. Σπίτι μας…

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που παρατηρούνται στη νοσηλεία ασθενών, ο υφυπουργός υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης κρεβατιών.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες δύο ημέρες, μέσα στην ημέρα όλα τα κρεβάτια θα έχουν απορροφηθεί στους θαλάμους» δήλωσε ο υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις «παγοκύστες-αρακά», ο Μάριος Θεμιστοκλέους διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι παγοκύστες υπάρχουν στο νοσοκομείο. Απέδωσε δε την συγκεκριμένη καταγγελία, την οποία χαρακτήρισε ψευδή, σε μια επιχείρηση δυσφήμισης του ΕΣΥ, είτε από τον επαγγελματία υγείας που τυχόν έδωσε τέτοια εντολή είτε από τον πολίτη που έβγαλε αυτή τη φωτογραφία.

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθροΓονείς άφησαν την κόρη τους να σαπίσει μέχρι θανάτου σε έναν καναπέ – Δεν είχε σηκωθεί για πάνω από 12 χρόνια
Επόμενο άρθροΜεγάλη ένταση στο Survivor – Παίκτρια ζήτησε από την παραγωγή να αποχωρήσει