Ένα μεγάλο βάσανο για όσους ασχολούνται ενεργά με τις Ακαδημίες, ανεξαρτήτως αθλήματος, είναι η εύρεση πόρων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα. Αυτό το άγχος είχε να αντιμετωπίσει και η νέα διοίκηση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης κυρίως σε ό,τι αφορά στον ρουχισμό των… επίδοξων Διαμαντίδηδων και Σπανούληδων.
«Ξέρουμε από την εμπειρία μας ότι το θέμα των εμφανίσεων είναι πολύ βασικό για τα παιδιά των Ακαδημιών. Αφενός διότι δίνουν πρεστίζ στην ομάδα, αφετέρου -κι αυτό είναι το βασικότερο- διότι λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχολογία των παιδιών», δηλώνει στη MP ο πρόεδρος του Επιμορφωτικού, Γιώργος Μπογιατζής.

«Χρειαζόμασταν ένα ποσό της τάξης των 1.450 ευρώ για να ντύσουμε όλους τους αθλητές των Ακαδημιών μας, το οποίο και σπάσαμε σε τρία κομμάτια. Απευθυνθήκαμε σε επιχειρηματίες της περιοχής παρουσιάζοντας μια σοβαρή δουλειά κι ένα σοβαρό πλάνο και βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση. Τρεις χορηγοί κάλυψαν όλα τα έξοδα και τα παιδιά πήραν εντελώς δωρεάν τις εμφανίσεις, κάτι που δε συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, είναι να διοργανώσουμε μια γιορτή για να τους τιμήσουμε».

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12 στο κλειστό γήπεδο «Γιάννης Δημητριάδης», παρουσία δεκάδων μικρών αθλητών και των γονιών τους. Ο κ. Μπογιατζής χάρισε μια μακέτα της εμφάνισης και μια αναμνηστική εμφάνιση της Ακαδημίας μπάσκετ στον Χρυσό Χορηγό της Ακαδημίας, κ. Ελευθέριο Νικολάου, που διατηρεί το κατάστημα «Χρώματα -Σιδηρικά Νικολάου».

Ο κ. Καλλιανιώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Έφορος των τμημάτων Παίδων και Παμπαίδων, απένειμε μια αναμνηστική μακέτα της εμφάνισης Ακαδημίας μπάσκετ του Επιμορφωτικού στους Βασίλη και Αντώνη Λουίζο, που εκπροσώπησαν τα Διαγωνιστικά Εργαστήρια – Πολυϊατρεία «ΙΑΣΙΣ», Ασημένιο Χορηγό της Ακαδημίας.

Όπως ο ίδιος ο Επιμορφωτικός αναφέρει στην ιστοσελίδα του «σύσσωμη η οικογένεια του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα, Ιορδάνη Λουίζου, στέκεται για δεκαετίες αρωγός στο εθελοντικό έργο που προσφέρει ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης. Όντας ο ίδιος ιδρυτικό μέλος και εκ των πρώτων προέδρων του Συλλόγου μας, δε θα μπορούσε να αρνηθεί, με την ευγενική του χορηγία, να χαρίσει πολλά χαμόγελα στα μικρά παιδιά της πόλης μας».

Aναμνηστική μακέτα της εμφάνισης Ακαδημίας μπάσκετ με το λογότυπο της εταιρείας του απονεμήθηκε στον Χάλκινο Χορηγό, κ. Δημήτρη Κατσανό, ιδιοκτήτη της εταιρίας εμπορίας ελαιόλαδου “Alpha Pi”.

Αμέσως μετά το τέλος των βραβεύσεων, οι μικροί αθλητές έπαιξαν μπάσκετ με την ψυχή τους την ώρα που οι γονείς τους καμάρωναν από τις κερκίδες. Το μόνο στενάχωρο ότι η ανταπόκριση από πλευράς γονέων για την εκδήλωση δεν ήταν η αναμενόμενη…