«Ο Χρήστος Παπαδόπουλος πέθανε για να κοιμάται ο κόσμος ήσυχος» δήλωνε τον Νοέμβριο του 2018μ μετά την είδηση του θανάτου του αρχηγού της «Εταιρείας Δολοφόνων», ο ιδιωτικός ερευνητής, Κωνσταντίνος Σπύρου, ο οποίος μετά από πολύμηνη έρευνα κατάφερε στα τέλη της δεκαετίας του 80′ να ξεσκεπάσει την μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα της εποχής, που σκόρπαγε τον θάνατο με σκοπό να βάζει στο χέρι «χρυσές» κληρονομιές.

Όπως αναφέρει ο γνωστός ντετέκτιβ, ο Χρήστος Παπαδόπουλος που έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου νοσηλευόταν, σε ηλικία 82 ετών, ήταν… γεννημένος εγκληματίας.

«Ο Παπαδόπουλος ήταν ένας δολοφόνος και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος τέρας μορφώσεως. Τον είχα γνωρίσει από κοντά, τον παρακολουθούσα για καιρό, τον έχω ζήσει. Όταν μιλάγαμε, δεν ήξερε ποιος ήμουν. Είχε το κακό μέσα του. Ήταν αδίστακτος. Έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει την θεία του με τον πιο φρικιαστικό τρόπο. Έβαλε γυαλιά μέσα στο γάλα της για να της πάρει την περιουσία της. Τρύπησαν τα έντερα της, προσπαθήσαμε να τη μεταφέρουμε στην Βουλγαρία για εγχείρηση, αλλά δεν προλάβαμε. Πέθανε. Έχω δώσει πολλές μάχες εγώ για τον Παπαδόπουλο».

Για την «Εταιρεία Δολοφόνων», ο Χρήστος Παπαδόπουλος και η ομάδα του παρέμειναν πολλά χρόνια στη φυλακή, άλλοι πέθαναν μέσα εκεί κι άλλοι αποφυλακίστηκαν. Την τύχη αυτή το 2009 είχε και ο Παπαδόπουλος με το αιματοβαμμένο παρελθόν, ο οποίος το 2011 κατηγορήθηκε για παρόμοια υπόθεση, όταν το όνομα του μπλέχτηκε πίσω από τον θάνατο μια πλούσιας, στην Συκιά Κορινθίας.

Φάγανε ανθρώπους και στη Νέα Μάκρη

«Έκατσε 26 χρόνια φυλακή και το 2011 συνελήφθη για παρόμοια υπόθεση στη Συκιά Κορινθίας. Ήταν εγκληματίας, το είχε στο αίμα του. Είχε κάνει πολλά εγκλήματα, που πολλά από αυτά δεν τα ξέρουμε. Εγώ πάντα έλεγα πως είχαν σκοτώσει πάνω από 40 άτομα, το πίστευα και εξακολουθώ να το λέω. Φάγανε ανθρώπους στο Χαλάνδρι, στη Νέα Μάκρη, στο Κολωνάκι, άλλους τους πετάξανε μέσα σε πηγάδια, άλλους τους εξαφάνισαν, λέγοντας πως έφυγαν για το εξωτερικό».

Η δολοφονία του Άγγελου Καλαφάτη

Θύμα τους στη Νέα Μάκρη ήταν ο Άγγελος Καλαφάτης, οδοντίατρος στο επάγγελμα και γιος παπά, με καταγωγή από τη Μάκρη της Λυκίας. Η οδός Καλαφάτη στη Νέα Μάκρη πήρε το όνομά τους.

Αφού τον δολοφόνησαν, πέταξαν το πτώμα του σε ένα κτήμα κοντά στου Μαρούγκα και προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πράξη τους, με την πρόφαση ότι ο Άγγελος Καλαφάτης αυτοκτόνησε. 

Τη διαθήκη του την είχε γράψει ο φίλος του και αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων», Χρήστος Παπαδόπουλος, όπου αναγραφόταν ότι ο Καλαφάτης είχε τάχα μου «εξώγαμη κόρη» η οποία κληρονομούσε τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία. Η «εξώγαμη κόρη» και κληρονόμος ήταν η… σύζυγος του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Ο Παπαδόπουλος παραλίγο βουλευτής

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε το Πάσχα του 1987. Στο άκουσμα της, ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις για την δράση της συμμορίας του Χρήστου Παπαδόπουλου, τις οχτώ δολοφονίες και τις διαθήκες του τρόμου. Όσοι τον γνώριζαν, μάλιστα, έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς υπήρξε δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Για μόνο λίγες ψήφους δεν είχε βγει βουλευτής στα Γιάννενα. Την υπόθεση της “Εταιρείας Δολοφόνων” εγώ την ξεσκέπασα, την έδωσα που λέμε στο “πιάτο” τότε στην αστυνομία. Είχα φροντίσει να μαζέψω πολλά στοιχεία για όλους αυτούς. Ήταν όλοι τους αδίστακτοι. Ο Παπαδόπουλος πέθανε για να κοιμάται ο κόσμος ήσυχος. Μέσα στο δικαστήριο τον είχαν βαφτίσει μάλιστα “Ρομπέν των φτωχών” γιατί είχε το θράσος να πει στην απολογία πως καλύτερα να σκοτώσεις έναν και να τρώνε 100. Αυτό το είπε, γιατί φρόντιζε πάντα στις πλαστές διαθήκες που παρουσίαζε, οι κληρονόμοι να είναι αλλού δέκα, αλλού είκοσι, αλλού τριάντα άτομα. Έχω όλες τις απολογίες τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φρικτό τέλος, αλλά έτσι είναι. Το κακό είναι πως ο κύκλος της “Εταιρείας Δολοφόνων” δεν έκλεισε με τον θάνατο του Χρήστου Παπαδόπουλου, υπάρχουν ακόμα μερικά υπολείμματα, άφησε παρακλάδια πίσω του».

Διαβάστε ακόμα: 👉 Έφυγε από τη ζωή o αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων» – Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης 👈