Εθελοντές «Κάνε Μια Ευχή»: Η αγκαλιά και το χαμόγελο η καλύτερή μας ανταμοιβή

Όπως σε κάθε κοινωφελή οργανισμό, έτσι και στο «Κάνε Μια Ευχή», κινητήριος δύναμη για να παραχθεί έργο είναι οι εθελοντές. Η δική τους συνδρομή είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και στην περίπτωση του Make A Wish έγινε αιτία να γιγαντωθεί η προσπάθεια και να βρει ανταπόκριση σε 50 χώρες, προσφέροντας στιγμές ευτυχίας σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Η Ελπίδα Καλαντζή και ο Γιάννης Ροδιτάκης είναι δύο από τους εθελοντές του ελληνικού παραρτήματος που ξοδεύουν χρόνο και κόπο για να συνδράμουν το συνολικό έργο της οργάνωσης. Ξεκίνησαν υπό διαφορετικές συνθήκες, από διαφορετική αφετηρία αλλά μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Διαβάστε τη συνέντευξη της κας Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, γενικής διευθύντριας του «Κάνε μια Ευχή» Ελλάδος, που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, εδώ

Όπως αμφότεροι δηλώνουν, η αγκαλιά και το χαμόγελο ενός παιδιού που βλέπει την ευχή του να πραγματοποιείται και η ευτυχία των γονιών του που το βλέπουν να ξεχνά τα προβλήματα έστω και για λίγο, είναι η καλύτερη ανταμοιβή τους.

Γράφει η Ελπίδα Καλαντζή

Η γνωριμία μου με το «Κάνε Μια Ευχή» έγινε το 2001 όταν ο γιος μου, ο Βασίλης, νόσησε από καρκίνο. Η Ευχή του ήταν να ταξιδέψει στη EURODISNEY μαζί με όλη την οικογένειά μας. Η δική μας «νεράιδα» Αλέκα Σεραφειμίδου, έκανε τα μαγικά της και η Ευχή του Βασίλη πραγματοποιήθηκε. Το ταξίδι ήταν μια υπέροχη και ξεχωριστή εμπειρία για όλους και κυρίως για τον Βασίλη. Χάρις στην άρτια διοργάνωση του ταξιδιού από τον οργανισμό, ο Βασίλης αισθανόταν μοναδικός κάθε στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας. Επιπλέον, επειδή ήταν ένα ταξίδι που ο Βασίλης χάρισε με πολλή αγάπη σε όλους μας, πραγματικά φούσκωνε από υπερηφάνεια και ευχαρίστηση! Το ταξίδι αυτό ήρθε σαν επιβράβευση για τη σκληρή δοκιμασία που υπέστη.

Όλο αυτό που ζήσαμε και το πώς έβλεπα το παιδί μου, φυσικά δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορη και με ώθησε να γίνω εθελόντρια. Ήθελα να κάνω ό,τι μπορώ ώστε να νοιώσουν και άλλα παιδιά τη μαγεία που ένιωσε ο Βασίλης και όλη η οικογένειά μου. Στην ομάδα Ευχής μπήκα τα τελευταία χρόνια. Δυσκολευόμουν να το κάνω αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι ζουν οι οικογένειες σε μια τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους και το να προσφέρω χαρά, κουράγιο και δύναμη συμμετέχοντας στην εκπλήρωση μιας Ευχής ενός παιδιού που παλεύει για τη ζωή του, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Το γεγονός ότι και η κόρη μου έγινε εθελόντρια με κάνει ακόμα πιο υπερήφανη.

Είμαι η Ελπίδα, μητέρα παιδιού Ευχής και εθελόντρια του «Κάνε Μια Ευχή».

Γράφει ο Γιάννης Ροδιτάκης

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι η αγάπη μου για τα παιδιά θα έβρισκε απήχηση σε έναν οργανισμό σαν το «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος»! Ένας οργανισμός που πιστεύει στα όνειρα των παιδιών και κάνει πράξη την επιθυμία τους. Μπαίνοντας κι εγώ σε μια ομάδα ευχής ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι αυτή η εμπειρία θα ξεκινήσει με έναν σκοπό… Να δώσεις δύναμη, χαρά και ελπίδα! Η πρώτη μου ευχή ήταν του Γιάννη, που ήθελε να αποκτήσει ένα παιδικό δωμάτιο με θέμα τη ζούγκλα… Σκεφτόμασταν τι ακριβώς να κάναμε, σκεφτόμασταν πώς να γίνει… Πολύ απλά… Ζωγραφίζεις έναν τοίχο με θέμα τη ζούγκλα, φτιάχνεις ένα κρεβάτι στο σχήμα ενός τζιπ σαφάρι, βάζεις και ένα χαλάκι από πράσινο, φώτα, γραφεία, κουκλάκια με διάφορα ζώα της ζούγκλας και πολλά πολλά πολλά ακόμα…

Η στιγμή της εκπλήρωσης ήταν μαγική… Ανοίγοντας την πόρτα ο Γιάννης, αντικρίζοντας το καινούργιο του δωμάτιο έκανε σαν τρελός από τη χαρά του, να βλέπεις την μαμά να δακρύζει από χαρά και τον πατέρα να έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά που ποτέ δεν το σταμάτησε μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει γίνει γιατί όσο καιρό εμείς φτιάχναμε το δωμάτιο ο πατέρας δούλευε στο μαγαζί του και δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει στο σπίτι… Ακολούθησαν απίστευτες στιγμές γεμάτες αγάπη. Η αγκαλιά όλων ήταν το σημαντικότερο για μας, το ευχαριστώ τους. Εθελοντισμός είναι η εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο χρόνο του για ένα κοινωφελή σκοπό! Και αυτό ακριβώς κάνουμε στο «Κάνε Μια Ευχή».

Ανεκτίμητη η προσφορά του «Κάνε Μια Ευχή». Διαβάστε περισσότερα εδώ