Σε μια πρωτόγνωρη για τα χειρουργικά χρονικά επέμβαση, γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Aswan στην Αίγυπτο αφαίρεσαν μικρό κινητό τηλέφωνο που βρισκόταν στο έντερο άνδρα για μισό χρόνο.

Ο ασθενής, ένας κρατούμενος που ονομάζεται Mohamed Ismail Mohamed, μεταφέρθηκε στα επείγοντα με έντονο κοιλιακό άλγος και η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι υπήρχε ένα ξένο σώμα στο έντερό του.

Ο άνδρας τελικά μπήκε στο χειρουργείο και οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το αντικείμενο που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μικρό κινητό τηλέφωνο τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

Οι γιατροί δεν αφαίρεσαν την πλαστική μεμβράνη που προστατεύει το τηλέφωνο μέχρι να φτάσει η αστυνομία, αλλά ήταν σαφές τι υπήρχε μέσα στο προστατευτικό πλαστικό.

Ο ασθενής, ο οποίος φέρεται να είναι σταθερός τώρα και τρώει κανονικά, επιβεβαίωσε ότι είχε καταπιεί το φορητό τηλέφωνο έξι μήνες πριν, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, μόνο που αυτή τη φορά δεν βγήκε ποτέ από εκεί που έπρεπε να βγει.

Ο ίδιος αποκάλυψε στους γιατρούς ότι είχε καταπιεί το μικρό κινητό τηλέφωνο, για να αποφύγει να το παραδώσει στους φρουρούς σε περίπτωση έρευνας, προσθέτοντας πως πάντα το είχε καταφέρει να το αποβάλει από τον οργανισμό του στο παρελθόν.

Το φόρτισε, το χρησιμοποίησε για να μιλήσει με τον «έξω κόσμο» και μετά το κατάπιε.
Μόνο που αυτή τη φορά, δεν το έβγαλε αλλά δεν ανησυχούσε και πολύ, συνεχίζοντας να τρώει και να πίνει κανονικά.

Ο άνδρας είπε ότι δεν ένιωσε ποτέ φούσκωμα ή δυσκοιλιότητα, αλλά μια μέρα άρχισε να νιώθει τόσο έντονο πόνο στο στομάχι και τότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί είπαν ότι εμφάνισε σοβαρή φλεγμονή και μόλυνση των εντέρων, αλλά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα αν το τηλέφωνο δεν ήταν τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

«Η παρουσία του τηλεφώνου στην κοιλιά θα μπορούσε να έχει προκαλέσει εντερική απόφραξη ή φούσκωμα και θα έπρεπε να αφαιρέσουμε μέρος του εντέρου, αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ένας από τους γιατρούς που τον χειρούργησαν στο Sky News Arabia.