Μια τρομακτική εμπειρία έζησε ένας 56χρονος ψαράς αστακών στις ΗΠΑ, όταν τον κατάπιε μια μεγάπτερη φάλαινα (Humpback).

Όπως αναφέρει το BBC, ο Μάικλ Πάκαρντ, όπως ονομάζεται ο ψαράς, έκανε κατάδυση στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης, όταν κατέληξε στο στόμα της τεράστιας φάλαινας. Παρέμεινε εκεί για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα, μέχρι που το κήτος τον “έφτυσε” και έτσι κατάφερε να τη γλιτώσει μόνο με μια εξάρθρωση γόνατος.

Όπως είπε ο 56χρονος στο WBZ-TV News, ο ίδιος και ο συνεργάτης του είχαν βγει με το σκάφος τους, το Ja’n J, το πρωί της Παρασκευής (11/06) και οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Φορούσε την στολή και τον εξοπλισμό για την κατάδυσή του και μετά το άλμα από το σκάφος μέσα στο νερό ένιωσε ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν.

Σκέφτηκε ότι είχε δεχτεί επίθεση από έναν από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες που κολυμπούν στην περιοχή. “Τότε κοίταξα γύρω μου και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχαν δόντια. Αμέσως σκέφτηκα: Θεέ μου, είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι, θα πεθάνω”, δήλωσε ο 56χρονος ψαράς.

Όπως περιέγραψε ο , αμέσως μετά η φάλαινα ανέβηκε προς την επιφάνεια της θάλασσας και άρχισε να κουνά το κεφάλι της πέρα – δώθε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον “φτύσει” στο νερό και τότε ο συνεργάτης του κατάφερε να τον σύρει μέχρι την βάρκα τους, ενώ λίγο αργότερα κατέφτασε το τοπικό Πυροσβεστικό Τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι φάλαινες Humpback μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 15 μέτρα σε μήκος, ενώ ζυγίζουν περίπου 36 τόνους.

Οι μεγάπτερες φάλαινες τείνουν να τρέφονται ανοίγοντας το στόμα τους ευρέως για να καταπιούν όσο το δυνατόν περισσότερο φαγητό, οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Πάκαρντ, συνεπώς πρόκειται πιθανότατα για καθαρά τυχαίο περιστατικό. Είναι ιδιαίτερα σπάνιο να καταπιούν άνθρωπο.

ΠΗΓΗnews247
Προηγούμενο άρθροΠαύλος Χάππιλος: Όσοι ζήσαμε στο περιθώριο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και για τους άλλους
Επόμενο άρθροΥπάρχει άνθρωπος που έδωσε… 28 εκατ. δολάρια για να πάει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος