Ξεκίνησε χθες Τρίτη η δίκη στην Κρήτη για τη σοκαριστική υπόθεση του 20χρονου Γιάννη ο οποίος φέρεται να έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα θείο του, καθώς και άλλα τρία άτομα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, με την κατάθεση του ίδιου του θύματος.

Ο νεαρός Γιάννης φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος, ο οποίος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση -κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος- είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο του πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό του πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό του τελευταίου, που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Σύμφωνα με το cretalive, το μαρτύριο του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του τού πατέρα, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Μαρτύριο με τη συγκατάθεση του πατέρα του

Το συνεχές μαρτύριο του Γιάννη με τη συγκατάθεση του πατέρα του -από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ενηλικιώθηκε- στα χέρια των τεσσάρων ανδρών, που ασκώντας του σωματική και ψυχολογική βία τον απειλούσαν, τον εξευτέλιζαν και τον ανάγκαζαν να γίνεται έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους, αποτυπώθηκε στις φράσεις που ο ίδιος ο Γιάννης ανέφερε στις καταθέσεις του και χθες ανέγνωσε ο εισαγγελέας.

«Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα», φέρονται του έλεγαν, με σκοπό να τον τρομοκρατήσουν, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμη φορά.

Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενος είναι ένας 68χρονος -σήμερα- συνταξιούχος, φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές. Εκτός από τον 68χρονο, κατηγορούμενοι για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη είναι ακόμη ο 72χρονος ιερέας και εκπαιδευτικός, που είναι θείος του Γιάννη, ένας ακόμη ιερέας 44 ετών, καθώς και ο 42χρονος αδελφός του ιερέα που είναι ΑμεΑ.

Εξάλλου, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του γιου του. Επισημαίνεται ότι και οι πέντε αρνήθηκαν χθες τα όσα τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι είναι αθώοι.

Ο 20χρονος, που πλέον ζει σε ασφαλές περιβάλλον, από πολύ μικρός και έχοντας στερηθεί το χάδι και την αγκαλιά της μάνας, που τον εγκατέλειψε, δεχόταν βάσει του κατηγορητηρίου την άγρια και απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης το σύνολο των μαρτύρων ξεπερνά τους 40, ενώ το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι και θα συνεχίσει σήμερα στις 9 το πρωί με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορός του ζήτησε να εξαιρεθεί αυτής της επίπονης για τον ψυχικό του κόσμο διαδικασίας.

Προηγούμενο άρθροΗ 33χρονη που ταξίδεψε σε 193 χώρες μέσα σε μόλις 18 μήνες
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή 11/12 θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον Βαρνάβα