Σε εξέλιξη βρίσκεται, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η διαδικασία εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά στην Αγία Κυριακή Ραφήνας- Πικερμίου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από αστυνομικούς που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, εννέα πολίτες με διάφορα προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απομακρύνουν τους κάτοικους από τους οικισμούς Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερο Πεύκο και Βουνόπολη.

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι αρκετά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές, είτε κάηκαν ολοσχερώς, ωστόσο πλήρης καταγραφή θα γίνει όταν η κατάσταση ηρεμήσει.

Το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά να περιοριστεί ή ακόμα και να σβηστεί όσο πετούν τα εναέρια, δηλαδή πριν τη δύση του ηλίου.

Προηγούμενο άρθροΑνεξέλεγκτη η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Ραφήνα – 150 πυροσβέστες και 10 εναέρια στη μάχη
Επόμενο άρθροΣε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες