Ο ένας μέσος που και μόνο να σε κοιτούσε με άγριο βλέμμα, σε έπιανε… τρόμος. Ο δεύτερος τερματοφύλακας που κάνοντας έξοδο σού είχε κλείσει ήδη όλο το τέρμα.
Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι και οι δύο φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα σε δύο περιπτώσεις.
Στην ΑΕΚ αλλά και στη Μάχη Μαραθώνα, όπου συνυπήρξαν στη βασική ενδεκάδα μιας ομάδας που χειροκροτήθηκε σε αρκετά αθηναϊκά γήπεδα.
Ο Λευτέρης Κανελλόπουλος και ο Λουκάς Χαλδούπης τίμησαν το ποδόσφαιρο του Μαραθώνα και οφείλουμε να ρίξουμε Ματιές στο Παρελθόν για να θυμηθούμε την πορεία τους.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1959, πολύ μακριά από τον Μαραθώνα, καθώς οι γονείς του, Γιώργος και Σοφία, ζούσαν στον Βόλο. Ήρθαν όμως οικογενειακώς στην Αθήνα όσο ακόμα ήταν πολύ μικρός και εγκαταστάθηκαν στο Γαλάτσι. Η ανάγκη του πατέρα του που ασχολείτο με τα οικοδομικά, να έχει έναν χώρο για να τοποθετεί τα μηχανήματά του, έγινε αιτία να γνωρίσει τον Μαραθώνα και συγκεκριμένα το Κάτω Σούλι.
Ο Λευτέρης ξεκίνησε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ σε ηλικία 8 ετών και στα 10 του μετακόμισε σε μια ανεξάρτητη ομάδα που ονομαζόταν Long Life. Έμεινε εκεί μέχρι το 1977 όταν στα 18 του πήρε τις πρώτες… κρυάδες ως παίκτης του ΑΟ Γαλατσίου, με τον οποίο ευτύχησε να ανέβει δύο κατηγορίες με αποτέλεσμα να παίξει μέχρι και στην Α’ ΕΠΣΑ.
Το 1985 κι έχοντας πια εγκατασταθεί μόνιμα στα μέρη μας, γίνεται παίκτης της Μάχης Μαραθώνα που τότε αγωνιζόταν στη Β’ ΕΠΣΑ. Το 1989 πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ, αλλά την αμέσως επόμενη χρονιά αναγκάστηκε να κάνει μια παύση στο ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε για την επαρχία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Δύο χρόνια αργότερα, επέστρεψε και έμεινε στη Μάχη μέχρι και το 1997 όταν και σταμάτησε την καριέρα του.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει τον Λευτέρη να αγωνίζεται στη Μάχη ως το βασικό αμυντικό χαφ της και να μην σου πει το ίδιο πράγμα. Ατρόμητος. Δεν φοβόταν τίποτα, έβαζε το κεφάλι του στα πόδια του αντιπάλου έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου και ήταν πολύ… ζόρικος παίκτης για όλους όσοι τον αντιμετώπιζαν.
Ψυχή στο κέντρο της Μάχης, ανάγκαζε με το πάθος του και τους υπόλοιπους να δώσουν το κάτι παραπάνω. «Νόιμαν», το παρατσούκλι του, που του το κόλλησε ο Ρωσίδης όταν ήταν προπονητής του και παρέπεμπε στον Χέρμπερτ Νόιμαν, τον Γερμανό μέσο που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη διετία 1983-84.
Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Βούλας, ο πρόεδρος των αντιπάλων τον πλησίασε στο τέλος του αγώνα και του είπε: «Τέσσερα γαϊδούρια να είχαμε πλακώσει όπως πλακώσαμε εσένα, θα είχαν ψοφήσει και τα τέσσερα. Είσαι γίγαντας».
Ο Λευτέρης είναι νυμφευμένος με τη Δήμητρα Κώστογλου, έχει μια κόρη τη Σοφία και πρόσφατα έγινε και παππούς. Ασχολείται, όπως και όταν ήταν νεότερος, με οικοδομικές επιχειρήσεις.
ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ
Γεννήθηκε τον Μάιο του 1966, σε μια εποχή που ο Μαραθώνας ήταν πολύ διαφορετικός από ότι σήμερα και που η χώρα ετοιμαζόταν να μπει στην επταετία της Χούντας. Ως παιδί, ο Λουκάς κυκλοφορούσε πάντα με μια μπάλα στα πόδια και ξημεροβραδιαζόταν με την παρέα στις αλάνες, αλλά πολύ σύντομα έδειξε ότι η έφεσή του δεν ήταν στο να την κλοτσάει.
Το 1982, στα 16 του έγινε ο μαθητής του Τάκη Δημέλη, που άφησε εποχή ως τερματοφύλακας στη Μάχη Μαραθώνα και αυτή η συγκυρία τον ευεργέτησε. Το 1985, με τον Δημέλη πια πρόεδρο, έγινε ο βασικός τερματοφύλακας της Μάχης κι όλοι όσοι τον έβλεπαν να αγωνίζεται στα διάφορα γήπεδα της Αθήνας, μιλούσαν για ένα παιδί που θα άφηνε εποχή.
Το 1988, ο «Πλίτσης» όπως τον φώναζαν παροιμοιάζοντάς τον με τον θρυλικό γκολκίπερ της Λάρισας που οι επιθετικοί πάσχιζαν να του βάλουν γκολ, έκανε ένα δοκιμαστικό στην ΑΕΚ. Τον πήγε ο αείμνηστος Χρήστος Λάσκος και τον άφησε στην κρίση του Βεσελίνοβιτς, αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε.
Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου στην Α’ ΕΠΣΑ και της προσπάθειας για άνοδο στη Δ’ Εθνική έναν χρόνο αργότερα, που δεν ήρθε από συγκυρίες. Με τον Χαλδούπη να πιάνει τα… άπιαστα, η Μάχη ήταν πρωτοπόρος για ενάμιση γύρο και πραγματικά «αυτοκτόνησε», σε μια σεζόν που 30 χρόνια μετά όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με την ομάδα αδυνατούν να ξεχάσουν.
Το 1991 μεταγράφηκε στην ΑΕ Χαλανδρίου και έπαιξε στην Α’ ΕΠΣΑ, για να επιστρέψει το 1993 στη Μάχη όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1995. Το γιατί ο Χαλδούπης δεν αγωνίστηκε ούτε καν στη Δ’ Εθνική ενώ θα μπορούσε να παίξει και πολύ ψηλότερα, είναι ένα ερώτημα που ποτέ δεν απαντήθηκε. Τερματοφύλακας που μιλούσε σαν προπονητής στο γήπεδο, με τρομερή αντίληψη των φάσεων και εξαιρετικά αντανακλαστικά, έδινε σε όλους τη σιγουριά ότι και λάθος να κάνουν, γκολ δεν θα μπει.
Είναι νυμφευμένος με την Ευαγγελία Βολανάκη, έχει δύο παιδιά τον Χρήστο και την Ελένη και πρόσφατα απέκτησε κι ένα εγγονάκι, τον Λουκά τζούνιορ.
Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικό του ξυλουργείο.