Συνέντευξη του Γιάννη Τσάλα (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Εμείς»)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεα Μάκρη το 1974. Πήγε σχολείο στην περιοχή, σπούδασε Ψυκτικός Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος και επένδυσε και επαγγελματικά στον τόπο που μεγάλωσε, καθώς από το 1995 έχει δική του επιχείρηση με ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Είναι νυμφευμένος με τη Δέσποινα Ράζου, με την οποία μεγαλώνουν δυο γιους, τον 17χρονο Χαράλαμπο και τον 13χρονο Ιωάννη.

Φτάνοντας σε μια ώριμη ηλικία, ο Ιωαννης Τσάλας αποφάσισε για πρώτη φορά να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Εμείς», «για να φτιάξουμε έναν τόπο λειτουργικό που με υπερηφάνεια θα αφήσουμε στα παιδιά μας και να μην τους παραδώσουμε έναν δήμο με αναρίθμητα μικρά και μεγάλα προβλήματα, που χαρακτηρίζεται εδώ και περίπου μια δεκαετία από πλήρη στασιμότητα».

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά, χωρίς μέχρι τώρα να έχετε κάποια τριβή με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο;

Την πήρα ακριβώς επειδή νιώθω ότι πλέον δεν πρέπει να μένω αδρανής, όταν βλέπω ότι τόσο εγώ όσο και οι συμπολίτες μας, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το μέρος όπου ζούμε. Θέλω να συνδράμω να αλλάξουμε την επί σειρά ετών φθίνουσα πορεία. Λέω φθίνουσα γιατί θεωρώ ότι οι δύο τελευταίες δημοτικές αρχές απέτυχαν παταγωδώς στο βασικό τους έργο. Να κάνουν τον κόσμο να νιώσει ότι ζει σε πόλεις ασφαλείς και σύγχρονες.
Την ανασφάλεια τη βιώνουμε σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Στα σχολεία, στους κακοφτιαγμένους δρόμους, στις ελλιπείς σηματοδοτήσεις, στα διαλυμένα πεζοδρόμια, στη μηδαμινή προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ, στον ανύπαρκτο φωτισμό σε γειτονιές ολόκληρες.

Την έλλειψη εκσυγχρονισμού τη συναντάμε στην αδυναμία οικονομικής αλλά και τουριστικής ανάπτυξης, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στην τοπική αγορά, στις προβληματικές υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και βέβαια στον διαχρονικό πονοκέφαλο που λέγεται «ύδρευση».

Ποιες θεωρείτε ως προτεραιότητες για τον Δήμο;

Όλα όσα προανέφερα αλλά και την πολεοδομική ανασυγκρότηση, τη μη αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς που έχει ο Μαραθώνας και το γεγονός ότι έχουμε πολλές περιοχές εκτός σχεδίου και πράξεις εφαρμογής σχεδίου πόλεως, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα, περισσότερους χώρους άθλησης.
Επιπλέον, κάθε κοινότητα του Δήμου Μαραθώνα θα πρέπει να είναι ισότιμη.

Γιατί με τον Άρη Παπουτσή;

Γιατί είναι ένας νέος, μορφωμένος και δημιουργικός άνθρωπος και μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη για το μέλλον του τόπου μας. Και βέβαια γιατί έχει συγκεντρώσει γύρω του μια ομάδα επίσης μορφωμένων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά.

Με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε αν ο Άρης Παπουτσής κέρδιζε τις εκλογές και ο κόσμος σάς εμπιστευόταν με την ψήφο του μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Με τα καθημερινά, απλά, αλλά πολύ σοβαρά προβλήματα. Με τα σχολεία, τις τεχνικές υπηρεσίες, την ύδρευση, τα κλαδέματα, τα σκουπίδια, την ανακύκλωση, την περίθαλψη, τη δημοτική συγκοινωνία, καθώς και τον παραλιακό άξονα Νέα Μάκρη – Ζούμπερι. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, να δώσουμε λύσεις στα βασικά και να προχωρήσουμε και στα πιο σύνθετα…

Θα ήθελα, επίσης, με κάποιο τρόπο να συμβάλω ώστε οι σύλλογοι, οι ομάδες πολιτών και οι απλοί δημότες να έρθουν πιο κοντά με όσους λαμβάνουν αποφάσεις. Να μπορούμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο, να βρίσκουμε ουσιαστικές λύσεις και να μην βάζουμε απλώς τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

Προηγούμενο άρθροΧριστίνα Σακαρίκου: «Η Δημοκρατία και η γυναίκα σε θέσεις πολιτικής ευθύνης»
Επόμενο άρθροΕθελοντές του ΕΠΙ ΔΡΩ καθάρισαν από σκουπίδια και μπάζα το Παρκο Δρομέων στη Νέα Μάκρη