Χαρακτηρίστηκε από τα μέσα της εποχής ως ένα έγκλημα πάθους και ζήλιας όπου ο κατά 7 χρόνια μικρότερος, πρώην αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος σκοτώνει αφού στραγγάλισε την 30χρονη Τζούλι Σκάλι, πρώην μοντέλο. 25 χρόνια μετά, ο 48χρονος πλέον Σκιαδόπουλος, έχει κάνει στροφή στην ζωή του αφήνοντας πίσω το σκοτεινό παρελθόν του.

Από το 2009, όταν και αποφυλακίστηκε προσπάθησε να ξεχάσει το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 1999 και να συνεχίζει τη ζωή του. Τα τελευταία χρόνια έχει παντρευτεί και έχει δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στα self service καθαριστήρια για ρούχα. Μάλιστα η επιχείρησή του το 2020 διακρίθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο όπως ανέφεραν τοπικά μέσα.

Το έγκλημα

Ήταν Ιανουάριος του 1999 όταν ο Γιώργος Σκιαδόπουλος δολοφονεί τη σύντροφό του Τζούλι Σκάλι. «Ναι, την σκότωσα γιατί δεν άντεχα να την αποχωριστώ ούτε για μία ώρα», είχε πει τότε στους αστυνομικούς μετά από 18 ημέρες προσπαθώντας να κρύψει καλά το έγκλημά του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον πονεμένο σύντροφο που αγωνιά και ψάχνει για την κοπέλα του. Ο 23χρονος τότε Γιώργος Σκιαδόπουλος στεκόταν μπροστά στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών της εποχής και λυπημένος εκλιπαρούσε τον κόσμο να δώσει στοιχεία για την εξαφάνιση της συντρόφου του, ενώ την είχε στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια.

«Όταν μου είπε η Τζούλι ότι δεν θα παντρευτούμε ένιωσα να φεύγει ο κόσμος κάτω από τα πόδια μου. Τη νύχτα που έγινε το μοιραίο είχαμε μια έντονη λογομαχία μέσα στο αυτοκίνητο. Προσπαθούσα να την πείσω να μείνει στην Ελλάδα μαζί μου και να μην φύγει για πάντα στην Αμερική και να επιστρέψει στην κόρη της που της έλειπε πολύ. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν με ποιον τρόπο θα την κρατούσα κοντά μου.

Η Τζούλι συνέχιζε να είναι αρνητική στον γάμο μας και είχα πάθει τέτοιο σοκ που οποιοσδήποτε κι αν ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσε να με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο ήταν η Τζούλι, λέγοντάς μου ότι θέλει να με παντρευτεί. Όταν τράβηξα τα χέρια μου από το λαιμό της και κατάλαβα τι είχα κάνει πανικοβλήθηκα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήμουν ένα ρομπότ που ότι έκανα, το έκανα μηχανικά», είχε πει στην απολογία του στο δικαστήριο.

Αρχικά ο Γιώργος Σκιαδόπουλος προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της Τζούλι Σκάλι καίγοντάς το με μπιτόνια βενζίνης. Αφού είδε ότι δεν τα καταφέρνει, μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο σπίτι της γιαγιάς του και επιχείρησε να το βάλει μέσα σε μια βαλίτσα. Το καμένο κεφάλι της άτυχης Τζούλι προεξείχε και σκέφτηκε να το κόψει με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια πέταξε το ακέφαλο πτώμα με τη βαλίτσα μέσα σε μια λίμνη και το κεφάλι το πέταξε στη θάλασσα στην παραλία Καλαμίτσα της Καβάλας.

«Όταν ερχόμουν με το αυτοκίνητο από την Καβάλα στην Αθήνα σκεφτόμουν πως θα δικαιολογούσα την απουσία της Τζούλι στους γονείς μου και τους συγγενείς μου γιατί είχαμε προγραμματίσει τις επόμενες μέρες να γίνει ο γάμος. Σκέφτηκα να δηλώσω την εξαφάνισή της προκειμένου να κερδίσω χρόνο και στη συνέχεια να αυτοκτονήσω. Όταν δήλωσα την εξαφάνιση, ήμουν σε αδιέξοδο , δεν μπορούσα να αποφύγω τις προτροπές των συγγενών κι έβγαινα στις εκπομπές προκειμένου να γίνω πιστευτός ότι η Τζούλι έχει εξαφανιστεί. Δεν ήθελα να καταλάβουν ότι εγώ είμαι ο δολοφόνος» είχε πει τότε ο Γιώργος Σκιαδόπουλος.

Οι αστυνομικές αρχές όμως αντιλήφθηκαν το «θέατρο» που έπαιζε ο Σκιαδόπουλος γιατί έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και έτσι ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα του. Πρωτόδικα καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς αναστολή. Το 2003 στο Εφετείο τα ισόβια μετατρέπονται σε 23χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος έμεινε στη φυλακή δέκα χρόνια για τη δολοφονία της Τζούλι Σκάλι και αποφυλακίστηκε το 2009.

Λίνα Κεκέση

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΕπτά celebrities που πήγαν στα δικαστήρια τους γονείς τους
Επόμενο άρθροΚαιρός: Θα έχει λίγο… κρύο το Σαββατοκύριακο σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα