Αν θέλετε το δείπνο του σκύλου σας να έχει καλύτερη γεύση από ποτέ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ σε κόκκινο χρώμα και όχι μαύρο, ασημένιο, ροζ… ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα..

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mongrelous πήραν εκατοντάδες εθελοντές σκύλους και τους έβαλαν να φάνε από διαφορετικού χρώματος κύπελλα, με διαφορετικές κονσέρβες και ξηρά τροφή. Μερικές από τις δοκιμές γεύσης των σκύλων επιδόθηκαν ακόμη και στα δικά τους πιάτα που χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες τους.

Όλα τα σκυλιά δοκίμασαν τροφή και τα αποτελέσματα της έρευνας καθορίστηκαν βάση μιας τεχνικής βαθμολόγησης, που έλαβε υπόψη της:

1. την πέψη της τροφής

2. το ρυθμό και την ταχύτητα με την οποία έτρωγαν οι σκύλοι τα σνακ τους

3. αν κουνούσαν ή όχι τις ουρές τους κατά τη διάρκεια του φαγητού

4. αν τους δημιούργησε αέρια

5. την κατάσταση των κοπράνων τους

Οι σκύλοι που έτρωγαν από τα κόκκινα μπολ είχαν την υψηλότερη βαθμολογία σε όλους τους τομείς, ενώ αυτοί που έτρωγαν από άλλα χρωματιστά κύπελλα και πιάτα έλαβαν χαμηλότερη βαθμολογία σε κάθε δοκιμή.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Ima Lye εξήγησε ότι: ” Το κόκκινο μπολ δημιούργησε την αίσθηση καλύτερης γεύσης, προσέλκυσε περισσότερα σκυλιά από κάθε άλλο χρώμα και τους επέτρεψε να έχουν μεγαλύτερη απόλαυση και πιο ελκυστικό άρωμα και γεύση στα τρόφιμά τους”.

Οι ερευνητές, ακόμα, δεν μπορούν να εξηγήσουν , γιατί τα τυφλά σκυλιά ή οι σκύλοι με προβλήματα όρασης προτίμησαν επίσης τα τρόφιμα που υπήρχαν μέσα στα κόκκινα κύπελλα.

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να εξετάσουμε εάν το υλικό, όπως: μέταλλο, γυαλί, πορσελάνη ή πλαστικό – όλα σε κόκκινο χρώμα – θα έχει κάποια επίδραση στα αποτελέσματα. Τέλος, οι ερευνητές ετοιμάζουν να δοκιμάσουν και αν τα μπολ με διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Πηγή: i-pet.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα επιστολή με επτά μεταρρυθμίσεις έστειλε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup
Επόμενο άρθροΠώς να προστατεύσετε τα μάτια σας από τις οθόνες