Εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας

Τι περιέχει ο νέος κατάλογος – Το Eurogroup δεν μπορεί να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη, εάν προηγουμένως δεν εξεταστούν από τους τρεις Θεσμούς, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: «Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας».

 Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο νέος κατάλογος μεταρρυθμίσεων περιέχει συνολικά επτά προτάσεις, έναντι έξι του προηγούμενου. Το κύριο μέρος της επιστολής αφορά σε «πολλά φορολογικά μέτρα», ενώ όπως σημειώνεται, από την πρώτη ανάγνωση, διαπιστώνεται «πισωγύρισμα» σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς τα όσα αναφέρονται είναι λιγότερα του αναμενόμενου.

Σύμφωνα πάντως με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται ο δημοσιογράφος των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κύριο Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Euro-working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη εάν αυτές δεν έχουν προηγουμένως εξεταστεί από τους Θεσμούς.

Η συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας.

 

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΣτουρνάρας: Βοηθάω όσο μπορώ, κανένα πρόβλημα με καταθέσεις
Επόμενο άρθροΗ χρήση κόκκινου μπολ δίνει καλύτερη γεύση στη σκυλοτροφή