Το μικροσκοπικό, απομακρυσμένο ιταλικό νησί Alicudi φιλοξενεί μόνο περίπου 100 κατοίκους και, στην καλύτερη περίπτωση, περίπου 100 άγριες κατσίκες. Φέτος, όμως, η αναλογία ανθρώπων και ζώων έχει γίνει άγρια ανισόρροπη.

Το νησί έχει κατακλυστεί από εξαπλάσιο αριθμό κατσικιών από τον επιθυμητό, έχει περισσότερα ζώα ανά κάτοικο από οπουδήποτε αλλού και ο δήμαρχος Riccardo Gullo καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Ο Gullo δήλωσε στο CNN ότι δεν τον ενδιαφέρει αν έχεις ιδέα από εκτροφή κατσικιών, αρκεί να έχεις μια βάρκα για να τα απομακρύνεις από το νησί, Απαραίτητη ωστόσο προυπόθεση είναι να τα πιάσεις πρώτα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το πρόγραμμα «υιοθέτησε μια κατσίκα» δημιουργήθηκε επειδή η τοπική αρχή δεν θέλει να θανατώσει τα ζώα, τα οποία έχουν καταπατήσει κατοικημένες περιοχές, έχουν εισβάλει σε σπίτια, μασουλούν ό,τι μπορούν να βρουν σε δημόσια πάρκα, ιδιωτικούς κήπους και φράχτες και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε πέτρινους τοίχους που συνήθως υποχωρούν κάτω από το βάρος τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VRT NWS (@vrtnws)

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας, οι κατσίκες εισήχθησαν στο νησί πριν από περίπου 20 χρόνια από έναν αγρότη, ο οποίος στη συνέχεια τις άφησε ελεύθερες.

Για χρόνια, τα ζώα -που δεν ανήκουν σε κανέναν- έβοσκαν αυτόνομα στο Alicudi και εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε καρτ ποστάλ από το ηφαιστειογενές νησί.

Αλλά αν αφεθούν μόνα τους, αναπαράγονται με εκπληκτικό ρυθμό.

Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει μέχρι 50 κατσίκες μπορεί να υποβάλει επίσημο αίτημα στην κοινότητα μέχρι τις 10 Απριλίου, δήλωσε ο δήμαρχος, αν και πρόσθεσε ότι θα παρατείνει την προθεσμία μέχρι να υιοθετηθούν όλες οι κατσίκες.

Οι αιτούντες πρέπει να στείλουν σχετικό email στην τοπική αρχή και να πληρώσουν 16 ευρώ τέλος χαρτοσήμου για να το επισημοποιήσουν.

Θα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιo:

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθροΣήμερα το φινάλε του διεθνούς τουρνουά πόλο στο κολυμβητήριο της Νέας Μάκρης
Επόμενο άρθροΚατάστημα εστίασης στη Νέα Μάκρη αναζητά υπάλληλο