Ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δικηγόρος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ομολογήσει την πράξη του και δεν θα υιοθετήσει την αρχική δικαιολογία ότι η επίσης δικηγόρος σύζυγός του έπεσε από σκάλες και τραυματίστηκε.

Όπως εξήγησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ποινικολόγος κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια, με το εύρος της συγκεκριμένης ποινής να περιγράφεται στον νέο Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου.

«Ο δικηγορικός κόσμος είναι σαστισμένος με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για δύσκολη και πολύ δυσάρεστη υπόθεση. Εφ’ όσον το αδίκημα της δίωξης είναι το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαντάς και συνέχισε λέγοντας ότι «ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του νέου νόμου για την ενδοοικογενειακή βία σύμφωνα με τον οποίο ο γιατρός βαρύνεται με μία ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει στην ΕΛΑΣ ένα τέτοιο περιστατικό. Εξάλλου η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή ανεξαρτήτως του αν το θύμα υποβάλλει ή όχι, σχετική έγκληση».

ΠΗΓΗpride.gr
Προηγούμενο άρθρο«Μαθαίνετε τη ζωή. Κι εγώ μαθαίνω από εσάς» – Το μήνυμα του Ρουβά στα παιδιά του για τη Γιορτή του Πατέρα
Επόμενο άρθρο«Μεγάλη ματαίωση»: Ο Μαζωνάκης έστειλε εξώδικο στην αδελφή του