Η πιο δύσκολη ημέρα είναι η σημερινή σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζέστη καθώς σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες. Στη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς, ωστόσο από αύριο Παρασκευή θα πάρουμε ανάσα καθώς η ανώτερη θερμοκρασία θα είναι 31 βαθμοί.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Μέχρι και 42 βαθμούς

Στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, χθες δείχνοντας 40,4 βαθμούς, ενώ και σε άλλες εφτά περιοχές ξεπέρασε τους 39 βαθμούς. Ωστόσο σήμερα αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος και στην ηπειρωτική χώρα.

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη μέρα του πρώτου φετινού καύσωνα με τον υδράργυρο να φθάνει τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ εξήγησε ότι η σημερινή ημέρα θα είναι πολύ ζεστή εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών από το βόρεια Αφρική. «Η πιο δύσκολη μέρα του πρώτου φετινού καύσωνα θα είναι η σημερινή με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) , της κεντρικής Εύβοιας και της κεντρικής Πελοποννήσου να αγγίζει τους 39-40°C και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμα και 41-42°C.

Οι πολύ θερμές αεριες μάζες που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική θα καλύψουν μεγάλο μέρος της χώρας με αποτέλεσμα, η σημερινή μέρα Πέμπτη, να είναι πολύ ζέστη ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές, κυρίως τα Επτάνησα. Στην Αττική, σήμερα Πέμπτη, η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 39°C και πιθανώς πολύ τοπικά ακόμη και τους 40°C. Οι άνεμοι γενικά την Πέμπτη δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.