Τι μπορεί να μετατρέψει κάποιον από άνθρωπο με ενσυναίσθηση και συναισθήματα σε ένα αναίσθητο τέρας ικανό να βλάψει οποιονδήποτε βρεθεί απέναντί του; Κατά τον Issei Sagawa η επιθυμία του για κάτι περισσότερο από σεξ, με πιο έντονες συγκινήσεις.

Τουλάχιστον αυτή οδήγησε τον ίδιο το μακρινό 1981 στην απόφαση να εκπληρώσει ένα όνειρο που κουβαλούσε 32 χρόνια, από την παιδική του ηλικία.

Ο Ιάπωνας στην εθνικότητα Sagawa ζούσε τότε στο Παρίσι και σπούδαζε έχοντας ήδη αντιληφθεί «ότι πρότυπα που προωθούσε η Δύση, όπως η Γκρέις Κέλι μου διέγειραν τη φαντασία, ξυπνώντας μου επιθυμία όχι να κάνω σεξ μαζί τους, αλλά να φάω τη σάρκα τους».

Η Ολλανδέζα συμφοιτήτριά του Renee Hartevelt, δεν είχε ιδέα που έμπλεκε όταν άρχισε να κάνει παρέα μαζί του. Και τα πρώτα τους ραντεβού κυλούσαν φυσιολογικά, με την ίδια να πηγαίνει στο διαμέρισμά του για φαγητό. Τραγική ειρωνεία…

Σε μια από τις επισκέψεις της γύρισε η βίδα του Sagawa. Πήρε ένα περίστροφο και την πυροβόλησε όταν είχε γυρίσει την πλάτη της, αλλά το όπλο κόλλησε.

Είχε την ευκαιρία να ξανασκεφτεί, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα στις προθέσεις του. Το επόμενο βράδυ, σε διαδοχικό μεταξύ τους δείπνο, ξαναπυροβόλησε. Κι αυτή τη φορά η φίλη του πέθανε ακαριαία.

«Προς στιγμήν σκέφτηκα να καλέσω ασθενοφόρο. Μετά όμως είπα στον εαυτό μου ‘αποκλείεται, έχεις την ευκαίρια να κάνεις ένα παιδικό σου όνειρο πραγματικότητα’».

Ο Sagawa βίασε το πτώμα και το άνοιξε στα δύο. Μόλις είχε μετατραπεί σε δολοφόνο και κανίβαλο καθώς έφαγε μέρη του σώματος της μέχρι πριν λίγες στιγμές φίλης του.

Τις επόμενες μέρες έφαγε όργανα της άτυχης κοπέλας και τεμάχισε το πτώμα. Έβαλε τα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι σε μια βαλίτσα, κάλεσε ταξί και πήγε σε κεντρικό πάρκο του Παρισιού.

Sagawa ate his fellow student and friend Renee Hartevelt

Σκοπός του ήταν να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη. Για κακή του τύχη, έντρομοι περαστικοί τον θεώρησαν ύποπτο, κάλεσαν την αστυνομία και ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο της βαλίτσας.

Ο Sagawa φυλακίστηκε για σχεδόν μια διετία μέχρι να γίνει η δίκη. Ο δικαστής τον έκρινε ψυχικά άρρωστο και διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Βγήκε το 1986 και επειδή οι κατηγορίες είχαν καταπέσει, ο φάκελός του δεν ταξίδεψε ποτέ στην Ιαπωνία, όπου και βρήκε καταφύγιο.

The cannibal has never been charged for his horrendous crimes

Ο δράστης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος ζει στο Τόκιο και δηλώνει ευθαρσώς ότι εξακολουθεί να τον διεγείρει η σκέψη να σκοτώσει ξανά και να φάει ανθρώπινη σάρκα.

Μάλιστα «τώρα ξέρω ακριβώς πως θα τα κάνω όλα έτσι ώστε να μη με ξαναπιάσουν».

Ο Sagawa εξέδωσε πρόσφατα το 20ό του βιβλίο με τίτλο Extremely Intimate Fantasies of Beautiful Girls και την ελπίδα «ο κόσμος να μάθει την ιστορία μου και να πάψει να με θεωρεί τέρας»…

Sagawa says he still thinks about eating the people he sees on the street