Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά όμως και τον «αδειάζει»

Το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας επικαλέστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να υπερασπιστεί το νόμιμο των ενεργειών του στην υπόθεση των υποθέσεων δημοσίων υπάλληλων που αναλάμβανε ως δικηγόρος.

Υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες. «Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν καθηγητής δημοσίου δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου το υπουργείο σας ρωτώ, υπάρχει κάποιο θέμα με αυτόν;», είπε σε συνέντευξη του.

Η απάντηση ήρθε από «κύκλους» της Προεδρίας που σημειώνουν -αδειάζοντας τον υπουργό- ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΗ απίθανη ιστορία της πιο διάσημης λέξης στον κόσμο “ΟΚ”
Επόμενο άρθροΤαινίες στο “Αλίκη” για τις 26 Μαρτίου – 1 Απριλίου