Κύριοι Δήμαρχε, Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας

Ως μόνιμη κάτοικος του Λιβισίου εδώ και 31 χρόνια, απευθύνομαι σε εσάς δημοσίως για να επισημάνω για πολλοστή φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός μας σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται στο νότιο όριο του και εκτείνονται από την 102 μέχρι το μεν ένα την αδιέξοδη οδό Αγίας Λαύρας, το δε άλλο μέχρι την οδό Δάφνης.

 Εντός των δύο αυτών οικοπέδων παραμένουν μετά τον καθαρισμό τους τεράστιοι σωροί κλαδευτικών προϊόντων εδώ και περισσότερους από δύο μήνες. Οι σωροί αυτοί, πέραν του ότι καθίστανται επικίνδυνοι λόγω του κατά πλάτος αλλά και κατά ύψος όγκου τους που τείνουν να εγγίζουν και γειτονικά κλαδιά δέντρων, αποτελούν και νεκρή, πλέον, καύσιμη ύλη που με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, είναι πιθανό να δούμε ανάφλεξή τους ακόμα και χωρίς μεσολάβηση ανθρώπινου χεριού.

Αυτό, ως απευκταίο σενάριο, σημαίνει ότι οι γειτονικές κατοικίες του οικισμού και πιθανόν και μεγαλύτερο μέρος αυτού, βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε μεγάλο κίνδυνο.

Σημειωτέον ότι οι όγκοι αυτοί βρίσκονται δίπλα στο σημείο όπου τον Σεπτέμβριο του 2021 σταμάτησε η κάθοδος της φωτιάς προς τον οικισμό λόγω της αλλαγής φοράς του αέρα.

Οι συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, ήτοι Πολιτική Προστασία και Υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν οχληθεί επανειλημμένα με email για να προχωρήσουν την αποκομιδή αυτών των επικίνδυνων σωρών, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα στην πυροσβεστική διάταξη 20/22, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν ενεργήσει, όπως υποχρεούνται.

Σας καλώ, λοιπόν, επειγόντως να προχωρήσετε στην απομάκρυνσή αυτών των δύο επικίνδυνων βομβών που στέκουν σε απόσταση αναπνοής από πολλά σπίτια μόνιμων κατοίκων του οικισμού.

Πόσα παραδείγματα πρέπει πια να έχουμε για να μάθουμε να προλαμβάνουμε αντί να καταστέλλουμε;

Το Λιβίσι κινδυνεύει ξανά, κάντε κάτι πριν είναι αργά…

Βασιλική Δαλαμάγκα – Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Προηγούμενο άρθρο«Περίεργη» έκρηξη στην Παλλήνη την ώρα της φωτιάς στην Πεντέλη – Δείτε βίντεο
Επόμενο άρθροΜάτι, τέσσερα χρόνια μετά…