Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σπεύδουν να τρέξουν στο αγώνα δρόμου Marathon Lake και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η πανέμορφη και καταπράσινη διαδρομή δίπλα στη διάσημη Λίμνη της πόλης μας αποτελεί τον καλύτερο «κράχτη» για το αθλητικό γεγονός που επιμελείται και διοργανώνει εδώ και επτά διαδοχικά χρόνια ο Σύλλογος «Τελμησσός».

Περισσότεροι από 800 δρομείς ξεκίνησαν την περιπέτειά τους μπροστά από το φράγμα, το οποίο πλημμύρισε από κόσμο και, παράλληλα με τον αγώνα, έριχναν κλεφτές ματιές στη φύση και την καθηλωτική Λίμνη. Οι περισσότεροι ούτε κατάλαβαν για πότε είχαν διανύσει τα 10 χλμ της διαδρομής!

Λίγο νωρίτερα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, είχε πραγματοποιηθεί ο παιδικός αγώνας απόστασης περίπου 300 μέτρων, τον οποίοι οι μικροί διαγωνιζόμενοι έδειξαν να απολαμβάνουν με την ψυχή τους.

Οι νικητές έλαβαν συλλεκτικά έπαθλα και κάποια ιδιαίτερα δώρα, τα οποία, βέβαια, ήρθαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς από μόνη της η συμμετοχή σε έναν τόσο ιδιαίτερο αγώνα, σε γεμίζει όσο η κατάκτηση 100 μεταλλίων.

Για να στεφθεί από επιτυχία και ο 7ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα (Marathon Lake Run 2019), έδωσαν και την ψυχή τους δεκάδες εθελοντές, ενώ πολύτιμη ήταν και η υποστήριξη της ΕΥΔΑΠ που εδώ και χρόνια στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τελμησσός ευχαριστεί επίσης τον σύλλογο «Πολιτιστικές Απόπειρες» που παρουσίασε χορευτικές επιδείξεις, το Σωμάτιο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Μαραθώνα, την Eπίλεκτη Oμάδα Εθελοντών Διασωστών Μαρκοπούλου-Κουβαρά, την εταιρεία INTERAMERICAN για την παρουσία ασθενοφόρου και πληρώματος, καθώς και τον αγαπητό συντοπίτη μας γιατρό κ. Δημήτρη Φράγκο, το Αστυνομικό τμήμα Νέας Μακρης και την Τροχαία Κηφισιάς, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Μαραθώνα, τον Δήμο Μαραθώνα και το προσωπικό και βέβαια το Cafe Fragma.

Και για όσους αναρωτιούνται αν στο πρόγραμμα υπάρχει η σκέψη για τη διοργάνωση 8ου Αγώνα Δρόμου, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Τελμησσός είναι τόσο οργανωμένος που έχει ήδη ανακοινώσει και την ημερομηνία. Το 8ο Marathon Lake Run θα γίνει στις 17 Μαΐου 2020 και αυτή τη φορά δεν πρέπει να το χάσετε…