Για πέμπτη διαδοχική χρονιά και πρώτη μετά τις πυρκαγιές που άφησαν το στίγμα τους και στη διαδρομή, διοργανώθηκαν στην Αγία Μαρίνα οι αγώνες δρόμου 5 χλμ και 1 χλμ για παιδιά, υπό την αιγίδα του πάντα δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και του Τελμησσού που αποτελεί εγγύηση για επιτυχημένες διοργανώσεις.

Με εκκίνηση και τερματισμό στο δημοτικό σχολειό, οι αγωνιζόμενοι διήνυσαν το δασάκι που βρίσκεται από την κάτω πλευρά του σχολείου και βίωσαν τη δυσάρεστη εμπειρία να τρέξουν ένα κομμάτι της πυρόπληκτης περιοχής που ακόμη ξυπνά δυσάρεστες μνήμες.
Αξιοσημείωτη ήταν, πάντως, η κίνηση των αθλητών να προσφέρουν από ένα δεντράκι ή ένα φυτό ώστε να αποκατασταθεί η βλάστηση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους είναι ότι, παρότι ο αγώνας συνέπεσε με τις εκλογές, η συμμετοχή τόσο των δρομέων όσο και των φιλάθλων που παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους ήταν μεγάλη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού για του χρόνου και τον 6ο Αγώνα Δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2020, ενώ ευχαριστούν τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Μαραθώνα, αυτούς της επίλεκτης ομάδας διασωσών Μαρκοπούλου-Κουβαρά και επίσης όλους τους εθελοντές και χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια αυτή.