Editorial


Βασίλης Λουίζοςτου  Βασίλη Λουίζου

Βιώσαμε μια εκλογική αναμέτρηση με -ευτυχώς- ελάχιστα παρατράγουδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, νικητές και χαμένους, για τον αγώνα τους. Είτε συμμετέχοντας στη νέα Διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, ο ρόλος του καθενός είναι χρήσιμος και κρίσιμος. Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες, συνέργειες και συναινέσεις, και μόνο αν αυτό γίνει αντιληπτό από το σύνολο των εμπλεκομένων θα δούμε πραγματικό έργο. Μόνο έτσι θα δούμε κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο για την περιοχή. Κι αφού οι «μάχες» των εκλογών τελείωσαν, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τώρα περιμένουμε να σας δούμε όλους ενωμένους, με κοινό σκοπό και απώτερο στόχο μόνον το καλό της πόλης.

Θέλω μέσα από εδώ να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Μάκη Κουλουμπή, Νίκο Μουμούρη, Γιώργο Παπανικολάου και Ηλία Χατζόπουλο, που καταφέραμε να στήσουμε την πλατφόρμα για τη LIVE μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και να σας κρατήσουμε ενήμερους, λεπτό προς λεπτό, για την πορεία του Α’ και του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών. Ζητούμε συγγνώμη για τις όποιες δυσκολίες και τα όποια τεχνικά προβλήματα συναντήσαμε παρέα κατά τη διάρκεια. Σας ευχαριστούμε όλους για τη μεγάλη ανταπόκριση! Ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία και ήταν τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά «ισοπέδωσε» τον σέρβερ μας για λίγα λεπτά…

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω και την ομάδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, που μας έδειξε την «άλλη πλευρά» των αρχαιολόγων. Την κοινωνική. Η ομάδα της MP επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι του Μαραθώνα και συναντήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση… έναν αρχαιολογικό χώρο ανοιχτό (!) σε όλους! Σας ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Στο παρελθόν, επιχειρήσαμε να επισκεφθούμε κι άλλους χώρους της περιοχής, για να «ξεναγήσουμε» τους αναγνώστες μας μέσα από τις σελίδες της MP, αλλά η πόρτα ήταν κλειστή. Στο Πλάσι, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μας υποδέχθηκε ομάδα Καθηγητών Πανεπιστημίου, υποψ. Διδακτόρων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών και μας αφιέρωσαν πάνω από δύο ώρες για να μας δείξουν βήμα-βήμα τη διαδικασία της ανασκαφής, να μας ξεναγήσουν στον χώρο και να μας ταξιδέψουν, μέσα από τα ευρήματά τους, σε 3.000 χρόνια Ιστορίας (βλ. σελ. 30-33). Πώς ομορφαίνει ξαφνικά ένας αρχαιολογικός χώρος… Με τόσο απλές κινήσεις και δράσεις… Μπράβο στην Πανεπιστημιακή ομάδα! Παράδειγμα προς μίμηση!

Φτάσαμε στα μέσα Ιουνίου. Τα σχολεία έκλεισαν, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνονται και για τους μαθητές ξεκινά ένα ανέμελο καλοκαίρι! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλά αποτελέσματα σε όλους. Απολαύστε την ηρεμία σας, κάντε τις διακοπές σας και μαζέψτε δυνάμεις, γιατί από Σεπτέμβριο ξεκινάει η καλύτερη, η πιο ανέμελη και η πιο ξέφρενη περίοδος της ζωής σας! Και να μην ξεχνάτε ποτέ πως οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, ποτέ μα ποτέ δε θα είναι αυτό που θα καθορίσει τη ζωή σας. Γιατί, όπως είπε και ο “Greek Freak” Γιάννης Αντετοκούνμπο, «η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος αυτής».

Καλό καλοκαίρι!