«Έπεσαν» οι υπογραφές του Δημάρχου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα και των αναδόχων, για δύο σημαντικά έργα στον Δήμο Μαραθώνα. Πρόκειται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του κολυμβητηρίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, καθώς και την ανάπλαση των σχολικών κτιρίων του Λυκείου Νέας Μάκρης, του Α’ Γυμνασίου Νέας Μάκρης, του Α’ Δημοτικού Νέας Μάκρης και του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου και ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται «για δύο βαλτωμένες χρηματοδοτήσεις, τις οποίες αμέσως μόλις αναλάβαμε προχωρήσαμε τις μελέτες και τα δημοπρατήσαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019 και πήραμε τις τελικές εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο πριν από λίγες ημέρες».

Όσον αφορά στην αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει κλειστό για ενεργειακούς λόγους τα τελευταία 10 χρόνια, προβλέπονται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, ηλιακών πάνελ και υαλοπετασμάτων, συντηρήσεις και επισκευές στις κερκίδες και στα κιγκλιδώματα, καθώς και η αισθητική αναβάθμιση του κυλικείου. Επίσης, έτοιμος είναι ήδη και ο σχετικός φάκελος πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου που πρόκειται να κατατεθεί στο ΑΣΕΠ.

Παράλληλα με τις παραπάνω αναθέσεις, από τον Δήμο έχει προγραμματιστεί για μέσα στο καλοκαίρι η κατασκευή πέντε νέων πιστοποιημένων παιδότοπων σε Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι δημοπρατήσεις για άλλους οκτώ.

Τέλος, σύμφωνα με την προσωπική ανάρτηση του Δημάρχου και την ανακοίνωση του Δήμου, έχουν ήδη δημοπρατηθεί η μελέτη για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Μαραθώνα και έργα συντήρησης φθαρμένων οδοστρωμάτων, ενώ δύο μελέτες για νέες ασφαλτοστρώσεις ύψους 2.500.000 € περιμένουν εγκρίσεις από την Περιφέρεια Αττικής για τη δημοπράτησή τους.