Οι ΣΧΟΛΕΣ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι ένα ∆ίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών µε δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, καθώς και την Αµερική, που λειτουργεί σε συνεργασία µε την εταιρεία Sport Team και πάντα υπό την αιγίδα και την πιστοποίηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Οι σύγχρονες µέθοδοι προπόνησης και o σχεδιασµός υπηρεσιών υψηλού επιπέδου καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Πράσινων Σχολών, που απασχολούν στο σύνολό τους άρτια καταρτισµένους επαγγελµατίες προπονητές σε περισσότερα από 200 προπονητικά τµήµατα σε όλη την Ελλάδα.

Αποστολή του δικτύου των ΣΧΟΛΩΝ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι η ολοκληρωµένη (αθλητική και µη) εκπαίδευση των νέων ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά µέσα από µία εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρµονισµένη µε τις αρχές του αθλητισµού, του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άµιλλας και του υγιούς συναγωνισµού, καθώς και τα ιδανικά και τις αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη µακρόχρονη Ιστορία της οµάδας του Παναθηναϊκού.

Η προπόνηση και η αγωνιστική αξιολόγηση των αθλητών του ∆ικτύου πραγµατοποιείται αυστηρά µε επιστηµονικές µεθόδους, υπό την καθοδήγηση της κεντρικής Ακαδηµίας της ΠΑΕ, µε απώτερο στόχο οι πλέον ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να προωθούνται στα τµήµατα υποδοµής και στις αγωνιστικές οµάδες του Παναθηναϊκού.

Η φιλοσοφία μας ενσωματώνει τις κατάλληλες προπονητικές μονάδες, οι οποίες σαν στόχο έχουν να εξελίξουν και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των νεαρών αθλητών και όχι την δημιουργία ομάδων αυστηρά προσανατολισμένων στη νίκη με κάθε κόστος.

Ας μην ξεχνάμε ότι το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο είναι προσανατολισμένο στην δημιουργία ποδοσφαιριστών και όχι στην δημιουργία ομάδων.

Οι νέοι αθλητές θα πρέπει να καθοδηγηθούν, ώστε να είναι ικανοί να αντεπεξέρχονται σε κάθε δυσκολία που θα τους προκύψει σε έναν αγώνα στο υψηλό επίπεδο και όχι στην ενσωμάτωση τους σε μια ομάδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και στόχους.

ΓΙΑ ΠΑΙ∆ΙA ΑΠO 5 EΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΣΤΟΧΟΙ

-Η ψυχαγωγία των αθλητών

-H ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών

-Η διαπαιδαγώγηση των νέων αθλητών γύρω από τις αξίες που απαρτίζουν την ενασχόληση µε τον αθλητισµό

-Η εξοικείωση τους µε τα ιδανικά και τις αξίες που αντιπροσωπεύει η οµάδα του Παναθηναϊκού.

-Η ένταξη τους στα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας του Παναθηναϊκού ή και άλλων ομάδων.

O σχεδιασµός αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που θα προσφέρουν καινούργιες εµπειρίες στους νέους αθλητές, µε σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρακτήρα τους

ΠΑΡΟΧΕΣ

-Ασφαλιστική κάλυψη

-Οδοντιατρική κάλυψη

-Σετ προπόνησης

-Εργοµετρικά test

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-Ένταξη σε ενιαίο προπονητικό πρόγραµµα υψηλών προδιαγραφών υπό την καθοδήγηση των κεντρικών ακαδηµιών του Παναθηναϊκού

-Τουρνουά ποδοσφαίρου και διεξαγωγή σεµιναρίων

-Συµµετοχή σε ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις

-Δωρεάν παρακολούθηση αγώνα της Α΄οµάδας του Παναθηναϊκού

-Ξενάγηση στo Προπονητικό Κέντρο της οµάδας

-Διατροφικές συµβουλές

-Ψυχολογική υποστήριξη

-Τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων και αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων

-Διοργάνωση open day στην οποία οι μικροί αθλητές θα έρθουν σε επαφή με τις προπονητικές μεθόδους του κορυφαίου στο είδος του δικτύου ακαδημιών.

Περιμένουμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε από κοντά όλους τους μικρούς εν δυνάμει νέους αθλητές, με την υπόσχεση και τη δέσμευση μιας ολοκληρωμένης διαδρομής, με στόχο την πλήρη αθλητική τους κατάρτιση, καθώς και την εισαγωγή τους σε μια νέα, τελείως διαφορετική πορεία με νέους ορίζοντες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προοπτικές.

Προηγούμενο άρθροΛέσβος: Μπούκαρε στο κατάστημα του αδερφού του με ΙΧ γεμάτο φιάλες υγραερίου, έβαλε φωτιά και κάηκε ζωντανός (pics)
Επόμενο άρθροΗ ιστορία του Πεδίου του Άρεως και ο αρχικός λόγος που κατασκευάστηκε