Η Nintendo ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία παιχνιδιών για κινητά και tablets

Εδώ και πολλά χρόνια, η Nintendo δίσταζε να προχωρήσει στη δημιουργία παιχνιδιών για smartphones και tablets. Τελικά ενέδωσε στις πιέσεις της αγοράς και ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την DeNA, μπαίνοντας στον χώρο του mobile gaming.

Η συνεργασία των δύο ιαπωνικών εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα το λανσάρισμα μιας σειράς νέων παιχνιδιών με τους γνωστούς χαρακτήρες (Mario, Zelda, Kirby κ.λπ.), καθώς και τη δημιουργία μιας online συνδρομητικής πλατφόρμας που θα τα πλαισιώνει και θα είναι προσβάσιμη από smartphones, tablets, PCs και συσκευές της Nintendo. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένοι τίτλοι, αλλά η εταιρεία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μετατροπή των ήδη υπάρχοντων παιχνιδιών για τις κονσόλες Wii U και Nintendo 3DS σε mobile μορφή.

“Για να διασφαλιστεί η ποιότητα της εμπειρίας gaming που αναμένει το κοινό από αυτή τη συνεργασία της Nintendo με την DeNA, θα δημιουργηθούν νέοι πρωτότυποι τίτλοι ειδικά για τη λειτουργία σε smartphones” εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, που περιλαμβάνει και την αποκάλυψη μιας νέας κονσόλας με την κωδική ονομασία NX, για την οποία δεν έχουν δοθεί προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΗ 17χρονη Αναστασία έδωσε ζωή σε 4 γυναίκες
Επόμενο άρθροGeorge Clooney-Cindy Crawford: Έγιναν «λιώμα» και κοιμήθηκαν μαζί!