Μια πολύ σημαντική ημέρα ήταν η χθεσινή για τον Νέο Βουτζά αλλά και τον Δήμο Μαραθώνα γενικότερα, καθώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, το οποίο αποτελεί χορηγία του Αθανάσιου Μαρτίνου.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος», όλα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο τους μετά από πολλές προσπάθειες ενάντια στη γραφειοκρατία.

Αυτό το πραγματικό στολίδι, για τον Οικισμό μας, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Χθες, εκδόθηκε, επιτέλους, η οικοδομική άδεια, μετά από μια μακρά και δύσκολη προσπάθεια υπέρβασης και επίλυσης γραφειοκρατικών, πολεοδομικών και πολλών άλλων προβλημάτων.

Ο χορηγός κ Αθανάσιος Μαρτίνος προσφέρει την κατασκευή του στην πυρόπληκτη περιοχή μας και στο Δήμο Μαραθώνος, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας.

Ο Οικισμός μας είχε ανάγκη ενός Κέντρου Πολιτισμού, όπως άλλωστε προβλεπόταν και από την τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Έγινε, ακόμη, πιο απαραίτητο, μετά την φονική πυρκαγιά του 2018. Στην έως τώρα προσπάθεια είχαμε πολλούς ευγενικώς προσφερθέντες συντοπίτες μας οι οποίοι συμπαραστάθηκαν. Δεν είναι η ώρα να τους μνημονέυσουμε. Θα γίνει κι αυτό.

Τώρα περιμένουμε, ασμένως, να ξεκινήσει η κατασκευή του και να γίνει το κύτταρο των πολιτιστικών δράσεων της περιοχής μας.