Διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως προβλέπεται, οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για τις Περιφέρειες και τους Δήμους θα διενεργηθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή Περιφερειάρχη και Δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Οι μάχες

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Για την Περιφέρεια Αττικής θα «μονομαχήσουν» οι κκ. Γιώργος Πατούλης και Ρένα Δούρου. Για τον Δήμο Μαραθώνα οι κκ. Στέργιος Τσίρκας και Σπύρος Λιβαθινός ενώ για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου οι κκ. Βαγγέλης Μπουρνούς και Δαμιανός Φαφούτης.

Όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο, οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο Δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.