Όταν κατοικείτε σε ένα σπίτι, σίγουρα σας ενδιαφέρει να έχετε στην διάθεσή σας αρκετούς χώρους αποθήκευσης. Συνήθως, περιορίζεστε στις εντοιχιζόμενες ντουλάπες των δωματίων και στα ντουλάπια της κουζίνας. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να έχετε μια αποθήκη ή ένα πατάρι, όπου μπορείτε να τοποθετείτε τα πράγματα μας όταν δεν τα χρειάζεστε. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχετε στην διάθεσή σας αρκετά τετραγωνικά να εκμεταλλευτείτε για να φτιάξετε χώρους αποθήκευσης;

Σχεδιάζοντας τις ντουλάπες εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του δωματίου, ακόμα και τα τυφλά σημεία, όπως το κενό κάτω από μία σκάλα ή το ύψος της οροφής. Μπορείτε να φτιάξετε δικά σας εξειδικευμένα έπιπλα και ντουλάπια, στα μέτρα που θέλετε, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ή να αγοράσετε μια έτοιμη ντουλάπα ή ερμάρια που θα συναρμολογήσετε μόνοι μας. Υπάρχουν ντουλάπες σε διάφορα μεγέθη, υλικά και χρώματα, που μπορεί να μας εξυπηρετήσουν.

Για μια πιο άνετη διαβίωση, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις βεράντες και τα μπαλκόνια, για να αποθηκεύσετε πράγματα. Μία ντουλάπα εξωτερικού χώρου https://www.alkan.gr/metallikes-ntoulapes συνήθως είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά, όπως γαλβανισμένο σίδερο ή ξύλο που αντέχει στην βροχή και στην υγρασία. Όλες αυτές οι κατασκευές είναι ιδανικές για την τοποθέτηση εργαλείων όπως φτυάρια, τσουγκράνες και άλλα ογκώδη αντικείμενα κηπουρικής. Επιλέξτε πόρτες που κλειδώνουν για πρόσθετη ασφάλεια και χωρίστε τες στο εσωτερικό με ράφια και συρτάρια για να οργανώσετε μικρότερα εργαλεία και προμήθειες κηπουρικής όπως γάντια, σπόρους και λιπάσματα.

Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε να επιλέξετε μία αδιάβροχη ντουλάπα, από PVC ή επεξεργασμένο ξύλο. Αυτά τα ντουλάπια είναι ιδανικά για την αποθήκευση χημικών καθαριστικών για το σπίτι ή την πισίνα, για τα παιχνίδια των παιδιών και τα μαξιλάρια των επίπλων της βεράντας. Είναι ελαφριά, εύκολα στη συντήρηση και δεν σπάνε ή ξεθωριάζουν στον ήλιο. Επιλέξτε ντουλάπα εξωτερικού χώρου με ρυθμιζόμενα ράφια, για να χωρέσετε αντικείμενα και διάφορα αξεσουάρ. Σκεφτείτε να προσθέσετε γάντζους στο εσωτερικό, για να κρεμάτε πετσέτες ή άλλα ρούχα εργασίας.

Για όσους έχουν περιορισμένο χώρο, οι κάθετοι οργανωτές κήπου είναι μια φανταστική λύση εξοικονόμησης χώρου. Αυτές οι ανεξάρτητες ή επιτοίχιες μονάδες διαθέτουν ράφια, τσέπες ή κρεμαστά καλάθια, επιτρέποντάς σας να καλλιεργείτε βότανα, λουλούδια ή ακόμα και μικρά λαχανικά στο αίθριο ή στο μπαλκόνι σας.

Αφού επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο ντουλάπας ή ντουλάπι για τις ανάγκες σας, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργικότητά του:

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά από ξύλο, πλαστικό ή συρμάτινο πλέγμα, που μπορούν να σας βοηθήσουν να μοιράσετε τον εσωτερικό χώρο της ντουλάπας, για να ξεχωρίζετε τα αντικείμενά σας και να είναι εύκολα προσβάσιμα.

Τοποθετήστε ετικέτες στα ράφια, τα συρτάρια και τους κάδους για να εξοικονομήσετε χρόνο στην αναζήτηση, όταν χρειάζεστε κάτι. Σκεφτείτε ειδικές αδιάβροχες UV ετικέτες για μην έχετε πρόβλημα με την υγρασία και τον ήλιο που μπορεί να τις ξεθωριάσει .

Οι ντουλάπες εξωτερικού χώρου και τα ερμάρια μπορούν επίσης να βελτιώσουν την αισθητική στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορείτε να τα ανανεώσετε με μια φρέσκια στρώση χρώματος, που συμπληρώνει τα έπιπλα της βεράντας ή το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα, για να προσθέσετε μια άλλη διάθεση στον χώρο σας ή πιο σκούρους τόνους για μια πιο ρουστίκ εμφάνιση. Τοποθετήστε φυτά σε γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια πάνω από τα ντουλάπια σας, για να δημιουργήσετε μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Προηγούμενο άρθροΠόνος στον αγκώνα: Τι μπορεί να σημαίνει;
Επόμενο άρθροΠρωτεϊνούχα συμπληρώματα διατροφής για περισσότερο όγκο και γράμμωση