Κάποια πράγματα ενδεχομένως να τα έχουμε και ως δεδομένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε δίπλα σε μέρη όπως ο Σχινιάς. Μέρη που η πλειοψηφία των Αθηναίων κάνει αγώνα για να τα επισκεφθεί και εκτιμά για την ομορφιά τους.

Το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί (πηγή: haanity / youtube) παρουσιάζει την παραλία και το Εθνικό Πάρκο του Σχινιά και το κειμενάκι που το συνοδεύει αναφέρει τα εξής:

Κάποιες φορές ο …παράδεισος βρίσκεται πιο κοντά απ’ ότι περιμένουμε.

Πετάμε πάνω από το Σχοινιά Μαραθώνα, την μεγαλύτερη παραλία της Αττικής.

Χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς συνδυάζονται με ένα μοναδικό οικοσύστημα και πευκοδάσος κουκουναριάς και δημιουργούν αυτό που ονομάζεται “Εθνικό Πάρκο Σχοινιά”.

Η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου τους καλοκαιρινούς μήνες και από το βίντεο είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Λίγα λόγια για την περιοχή:

Ο Σχοινιάς ή Σχινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Στην περιοχή του Σχοινιά διαμορφώνονται έλη τα οποία αποτελούν σημαντικό υδροβιότοπο. Στον Σχοινιά επίσης υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα (ο Σχοινιάς μαζί με το δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα και το δάσος Κουκουναριάς στη Σκιάθο είναι τα σημαντικότερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα).

κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα ταινιών (π.χ. το 1971 στην ταινία Κατάχρησις εξουσίας με τον Νίκο Κούρκουλο, όπου στο Σχινιά διαδραματίζεται το φινάλε της ταινίας και το 2008 στην ταινία Ι4 – Λούφα και απαλλαγή, όπου το στρατόπεδο στο ακριτικό νησί της πλοκής, βρίσκεται στο δάσος του Σχινιά).