Την εξαιρετική γερμανική ταινία «Ο Εξόριστος» του Βισάρ Μορίνα, θα προβάλλει το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00 το Σινέ Αλίκη, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Βραδιάς που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Απόπειρες.

Πρόκειται για έργο που έχει αποσπάσει Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαράγεβο και που ακροβατεί εύστοχα ανάμεσα στον εφιάλτη και το μαύρο χιούμορ, συνθέτοντας το πορτρέτο του σύγχρονου καθωσπρέπει ρατσισμού της διπλανής πόρτας.

Πώς ο πρωταγωνιστής επιτρέπει να εισβάλει, με χειρουργική ακρίβεια, το κατάμαυρο χιούμορ στον πανικό του ήρωά του. Πώς ακροπατεί ανάμεσα στον τρόμο και τη γελοιότητα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣΤΑΙΝΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛΣΑΡΑΓΕΒΟ EBO ΜΙΣΕΛ ΜΑΤΙΣΕΒΙΤΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΣΚΑΡ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΑΝΤΡΑ ΧΟΥΛΕΡ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ sundance ATAN ΒΙΣΑΡ MOPINA SANDRAHÜLLER KomplizenF K 70 Iner Panorama"

Ο Μορίνα δε θα προσφέρει εύκολες απαντήσεις, γιατί δεν υπάρχουν. Ανοίγει όμως έναν αναγκαίο διάλογο, όπου όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν δεν προσέξουμε, τα δημοκρατικά σύνορα θα μετακινηθούν κι άλλο, αφήνοντας έξω περισσότερους εξόριστους. Ο επόμενος ξένος μπορεί να είσαι εσύ.

Προηγούμενο άρθροΟ δήμος Βόλου έστησε φάτνες και έβαλε μέσα δεμένα ζώα (vid)
Επόμενο άρθροΕβδομάδα με σπάνιες θερμοκρασίες για την εποχή – 26 βαθμούς πριν τα Χριστούγεννα!