Τέλη κυκλοφορίας 2017 taxisnet

Tέλος στην αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών οχημάτων. Αναρτήθηκαν την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, στο Taxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2017. Δειτε τι θα πληρώσετε και πώς να τα εκτυπώσετε με οδηγίες μέσω εικόνων απο το Taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 5.000.000 κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 είναι ακριβώς τα ίδια με πέρσι.

Ειδικά για όσους κατέχουν οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε χρόνο προγενέστερο του έτους πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα τα τέλη μπορεί να είναι μειωμένα, καθώς η παλαιότητα του κάθε οχήματος υπολογίζεται πλέον με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας στην Ε.Ε. Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010, ισχύει ο υπολογισμός των τελών με βάση τους ρύπους. Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν αποτελούν βεβαιωμένο φόρο.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος τα αφήσει απλήρωτα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου (εκτός αν δοθεί παράταση), δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμη οφειλή, αλλά θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μη καταβολής, το οποίο είναι ισόποσο των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας. Θα κληθεί δηλαδή να καταβάλει ποσό διπλάσιο από τα οφειλόμενα τέλη.

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια να κάνει “κλικ” στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Πως θα εκτυπώσετε από το TAXISnet

Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp και στη συνέχεια κανει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Τέλη κυκλοφορίας 2017 taxisnet

Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα κατάσταση οχημάτων.

Τέλη κυκλοφορίας 2017 taxisnet

Στην επιλογη “Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας” μας βγάζει τα τέλη μας.

Τέλη κυκλοφορίας 2017 taxisnet

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

ΠΗΓΗwww.dikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΝέο γήπεδο αποκτά η Ραφήνα
Επόμενο άρθροΟρίστηκε το ανώτατο όριο ατομικής μηνιαίας σύνταξης