Όταν κάτοικοι στον Άγιο Ανδρέα είχαν επισημάνει στον δήμο Μαραθώνος προ τριετίας ότι υπάρχει πρόβλημα και σοβαρός κίνδυνος να γιγαντωθεί, οι γάτες στο πλατειάκι του Αγίου Ανδρέα δεν ξεπερνούσαν τις 100.

Το χάος που επικρατούσε εκείνη την εποχή με τα αδέσποτα σκυλιά καθιστούσε τις δικές τους στειρώσεις προτεραιότητα, καθώς όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τη φιλοζωία, τα παράπονα για επιθέσεις και οι φόλες στοχεύουν σχεδόν αποκλειστικά σε σκύλους. Προσθέστε σε αυτό ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις ομαδική στείρωση γατιών μια και δεν πιάνονται όλα και ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό να ξεφύγουν, αρκεί για να αφήσουν πίσω τους μπόλικους απογόνους που με τη σειρά τους θα πολλαπλαστιαστούν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Στην πλατεία, στα ΚΑΑΥ, στον οικισμό Κυκλάμινα και λίγο πιο κάτω, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, ζουν πλέον περισσότερες από 100 γάτες. Τις φροντίζει και τις ταΐζει όλες μία κάτοικος με κάποια μικρή βοήθεια από μια χούφτα ανθρώπων, ενώ έχει στειρώσει όσες μπορεί με δικά της έξοδα. Παρόλα αυτά, είναι αδύνατον να λύσει το πρόβλημα μια και κάποιοι συνεχώς παρατούν ανεπιθύμητα ζώα που αναπαράγονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Κάπου εδώ είναι μάλλον καιρός να παρέμβει με κάποιο τρόπο ο δήμος. Αφενός γιατί είναι αδύνατον για έναν άνθρωπο να φροντίζει τόσα ζώα, αφετέρου γιατί όσο δεν υπάρχει παρέμβαση, τόσο θα αυξάνονται τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα γατάκια. Για τα οποία πάντως ήδη υπάρχουν πολλά παράπονα που φτάνουν μέχρι και τις απειλές για θανάτωση…

Προηγούμενο άρθροΦουντώνει το μυστήριο: Οι εξωγήινες μούμιες που παρουσιάστηκαν έχουν DNA άγνωστης προέλευσης
Επόμενο άρθρο«Δούλευε καθαρίστρια τα ξημερώματα για να φάμε ένα μακαρόνι, δεν είχαμε ηλεκτρικό και νερό» (vid)