Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Εύβοιας μετά το σεισμό των 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/11) προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Αν και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος, σύμφωνα με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμη Λέκκα το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να «δώσει» έως και 6 Ρίχτερ.

«Ακόμα και αυτό το μέγεθος όμως δεν μας ανησυχεί διότι η περιοχή είναι καλά θωρακισμένα. Ωστόσο, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην κινούνται σε περιοχές που υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων και σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές έως ότου ελεγχθούν από τους ειδικούς και σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά τη δόνηση των 5 Ρίχτερ έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 20 μετασεισμοί», ανέφερε στο CNN Greece ο κ. Λέκκας.

Και πρόσθεσε: «Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι η περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός ήταν μια από τις πιο αντισεισμικές περιοχές της χώρας ωστόσο αποδείχθηκε ότι η εκτίμησή μας ήταν λανθασμένη αφού εντέλει βρέθηκε ότι εκεί υπάρχει ένα ρήγμα που μπορεί να δώσει σεισμούς αυτών των μεγεθών».

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, αν οι δεκάδες μετασεισμοί που σημειώνονται στην περιοχή θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν κάποιο κοντινό ρήγμα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας απάντησε αρνητικά.

Πρόεδρος Ζαράκων: «Έξω στους δρόμους ή στα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι»
«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές» δήλωσε στο CNN Greece ο Χρήστος Τρανός, πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρακες.

«Μετά το αποψινό, όλοι οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι. Έχουμε όλοι την εντύπωση ότι ήταν και πιο έντονος και μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι πιθανό πολλοί να περάσουν το βράδυ έξω», είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να βρίσκεται εν κινήσει, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

«Αυτή τη στιγμή αρκετοί είναι είτε έξω στους δρόμους, είτε παραμένουν στα αυτοκίνητά τους», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗcnn.gr
Προηγούμενο άρθροΑπό πρωταθλητές, δολοφόνοι: Τέσσερις αθλητές που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα
Επόμενο άρθροΤο θρασύτατο κόλπο των κλεφτών – Πώς της άρπαξαν την τσάντα χωρίς να πάρει χαμπάρι (vid)