Τον δράστη πίσω από το άγριο έγκλημα με θύμα την Orsolya Gaal που δολοφονήθηκε στο σπίτι της με 60 μαχαιριές αναζητά η αστυνομία στη Νέα Υόρκη.

Πληροφορίες της New York Post αναφέρουν πως στο στόχαστρο της αστυνομίας έχει μπει ένας τεχνίτης, πρώην σύντροφος της Orsolya Gaal.

Στο σπίτι που συνέβη η άγρια δολοφονία βρισκόταν μόνο ο μικρός της γιος. Ο σύζυγός της με τον μεγαλύτερο γιο τους βρίσκονταν στο Όρεγκoν για μια σχολική εκδρομή. Η Orsolya Gaal επέστρεψε στο σπίτι της στο Κουίνς λίγο μετά τις 12 τη νύχτα. Είχε βγει με φίλους για να δει μια παράσταση στο Lincoln Center πριν επιστρέψει στο Κουίνς γύρω στα μεσάνυχτα και πάει σε ένα μπαρ στη γειτονιά της, όπου έμεινε για περίπου 40 λεπτά μόνη της, προφανώς περιμένοντας κάποιον.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια πριν τις 4 τα ξημερώματα, καθώς εκείνη είναι η ώρα που έπιασαν τον δολοφόνο της οι κάμερες να μεταφέρει σε μια τσάντα τη σορό της. Ο δράστης την παράτησε πέντε τετράγωνα μακριά, όπου και εντοπίστηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί μετά από τηλεφώνημα γείτονα που βρήκε τη σορό.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την New York Post, στρέφονται στον πρώην εραστή της Orsolya Gaal καθώς είναι ο μόνος που γνώριζε πού βρίσκεται το εφεδρικό κλειδί του σπιτιού. Σημειώνεται ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι, επομένως ή το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, ή ο δολοφόνος είχε κλειδί του σπιτιού.

Orsolya Gaal

Σύμφωνα με την ΝYP ο πρώην εραστής της 51χρονης αναζητείται, δεν έχει όμως προσαχθεί, ούτε συλληφθεί, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα σε βάρος του. Είναι ένα από τα πρόσωπα που θέλουν να ανακρίνουν οι αρχές, αν και δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη επίσημα ως πρόσωπο ενδιαφέροντος ή ύποπτος για τη φρικτή δολοφονία.

Εκτιμάται ότι ο τεχνίτης είχε σχέση με την 51χρονη και χώρισαν πριν λίγο καιρό ωστόσο δεν είναι σαφές πότε άρχισε και πότε τελείωσε η σχέση.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο δολοφόνος γνώριζε τη Orsolya Gaal, επειδή δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης, και λαμβάνοντας υπόψη τη βίαιη φύση του εγκλήματος, υποψιάζονται ότι η επίθεση ήταν προσωπική και τροφοδοτήθηκε από θυμό προς το πρόσωπό της.

Φρικτό αλλά όχι προσχεδιασμένο έγκλημα

Πηγές του αμερικανικού μέσου αναφέρουν πως το φρικτό έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο.

«[Οι ντετέκτιβ] δεν πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη δολοφονία», δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.

«Άφησε ίχνη αίματος επί πέντε τετράγωνα από το σπίτι», είπε η πηγή.

«Ήταν σαν ένα μονοπάτι από ψίχουλα ψωμιού. Αν θέλεις να σκοτώσεις κάποιον, προσπαθείς να το κάνεις χωρίς να αφήσεις ίχνη, να είσαι λίγο πιο προετοιμασμένος. Δεν πήγε με κάτι για να μεταφέρει τη σορό της. Πήρε κάτι από το σπίτι», δήλωσε η πηγή.

«Είμαι σίγουρος ότι με τόσο αίμα, υπάρχει πολύ DNA εκεί», πρόσθεσε η πηγή. «Το DNA του δολοφόνου πρέπει να βρίσκεται σε αυτό το αίμα».

Οι αστυνομικοί ψάχνουν επίσης να μιλήσουν με διάφορους άνδρες με τους οποίους η Orsolya Gaal είχε στείλει μηνύματα πριν από το θάνατό της, ανέφεραν οι πηγές, καθώς οι ντετέκτιβ κολλούσαν αφίσες σε όλη τη γειτονιά προσφέροντας αμοιβή 3.500 δολαρίων σε αντάλλαγμα για πληροφορίες.

Ο 13χρονος γιος της Orsolya Gaal ήταν στο σπίτι όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι το πρωί του Σαββάτου μετά την ανακάλυψη του πτώματος της μητέρας του. Το αγόρι βρισκόταν στον επάνω όροφο και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφυγε καθόλου από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν πηγές.

Ο σύζυγος και ο 17χρονος γιος της Orsolya Gaal βρίσκονταν εκτός πολιτείας σε περιοδεία με το κολέγιο του παιδιού.

Τον Μάιο του 2020, η Orsolya Gaalδηλώθηκε για λίγο στην αστυνομία ως εξαφανισμένη, αφού ο σύζυγός της κάλεσε το 100 και είπε ότι είχε βγει για μια βόλτα το βράδυ και όταν ξύπνησε δεν τη βρήκε στο σπίτι το πρωί. Λίγο αργότερα τηλεφώνησε για να δηλώσει λήξη συναγερμού.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Μάτι: Η πρώτη έφεση από κατηγορούμενο μετά την αναβάθμιση σε κακούργημα
Επόμενο άρθροΈκαναν κόντρες, βγήκε από τον δρόμο και καρφώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος (vid)