Ράγισε καρδιές η μητέρα του ανήλικου 16χρονου αγοριού, θύμα του 48χρονου «ψευτογιατρού», που κατέθεσε στη δίκη που συνεχίζεται σήμερα.

Η γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο πως ο 48χρονος «ψευτογιατρός» την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ίαση. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να καταλήξει με κώμα στο νοσοκομείο και να πεθάνει.

Ακόμα και τότε ο ψευτογιατρός της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά.

«Εμπιστεύτηκα το παιδί μου σε ένα δολοφόνο»

Η γυναίκα ξεσπώντας σε λυγμούς είπε στο δικαστήριο «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου,τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πως το άφησα;; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «ψευτογιατρό» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκανε ο γιος του όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως γνώρισε το «ψευτογιατρό» μέσω δικηγόρου.

Έταζε θεραπείες… για λίγους

«Έμαθα από αυτόν από τον δικηγόρο Αθηνών Μ.Γ. Μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο.

Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η γνωστή κλινική και… ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών

«Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «το γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, Έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;».

Η μάρτυρας είπε πως «η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και το παιδί. Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ιάση στο παιδί μου. Χαίρομαι που έχουμε βρει ένα άλλο όπλο. Σε εμένα είπε για φάρμακα διότι ήξερε τι έπρεπε να πει σε μένα, με τον τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε το γιατρό ο δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Η «πλασματική» υποτροπή

Η μάρτυρας περιέγραψε πως το παιδί της υποτροπίασε, με τον κατηγορούμενο να τους λέει πως «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά».

«Γερμανοί και Γάλλοι ήθελαν επανέλεγχο. Ο κατηγορούμενος μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα»».

Ο έφηβος άρχισε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» ωστόσο όπως περιέγραψε η μάρτυρας άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

«Ο γιος μου, μου έλεγε πως πηγαίνει στο σχολείο μόνο για να μην μας βλέπει με μπουκαλάκια και σταγόνες. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου «θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας» Εκείνος μου απαντούσε «δε συμβαίνει τίποτα, όλα καλά». Μου παρουσίαζε το παιδί, κακομαθημένο μου. Κι πίστευα ό, τι μου έλεγε».

«Εγώ είμαι η αιτία για την 14χρονη»

Η μάρτυρας γνώρισε όπως είπε στον «ψευτογιατρό» και την οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του. «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

Ο «ψευτογιατρός» τους έλεγε, όπως περιέγραψε η μάρτυρας, ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα, ενώ ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».