Επέστρεψε στη Νέα Μάκρη η πανέμορφη Ραφαέλα Ροδινού μετά τη μεγάλη της επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, όπου κατέλαβε τη θέση της 1ης αναπληρωματικής Miss Humanity 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Λίβανο! Εμείς την συναντήσαμε, μιλήσαμε μαζί της για την εμπειρία της, και τα επόμενά της βήματα!

Τι σημαίνει για σένα Miss Humanity;
Ο όρος ”Miss Humanity” προσωποποιεί τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της γυναίκας. Εστιάζει πρωτίστως στην Ανθρωπιά (humanity) και στον τρόπο με τον οποίο εκείνη δρα και διαχειρίζεται καταστάσεις. Ο τίτλος της Miss Humanity ανήκει στη γυναίκα που ο εσωτερικός της κόσμος είναι περισσότερο εμπλουτισμένος από ότι ο εξωτερικός. Είναι ο πρώτος διεθνής τίτλος που δίνει έμφαση στην προσωπικότητα και έπειτα στην ομορφιά!

Πες μας μερικά λόγια για την εμπειρία σου.
Αυτό το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, κυρίως γιατί ήταν η πρώτη μου επίσημη προσπάθεια να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο εξωτερικό. Νιώθω πολύ περήφανη και επωφελημένη, όχι μονάχα για τον τίτλο που πήραμε αλλά και για όσα με δίδαξε ο Λίβανος. Γνώρισα τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό μιας τόσο όμορφης χώρας αλλά και ένα σωρό νέα πρόσωπα που με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με πρόσεξαν αρκετά τις μέρες της διαμονής μου εκεί. Ένιωσα πράγματι σαν να είχα πάει διακοπές!

Τι σε ώθησε να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό;
Με έπιασαν αδιάβαστη! Μόλις είχα αποφασίσει να ανέβω Αθήνα για λίγο για να γιορτάσω την 28η Οκτωβρίου με  την οικογένειά μου και να κάνω φυσικά και ένα μικρό διάλειμμα από το πανεπιστήμιο. Είχα στο μυαλό μου να καθίσω 3 μέρες μόνο, όταν ξαφνικά μου έγινε η πρόταση να λάβω μέρος στα Miss Humanity.Εγώ, σκεπτόμενη πόσο αγαπώ τα ταξίδια αλλά και πόσο μ’αρέσει να δοκιμάζω τον εαυτό μου, δέχτηκα την πρόταση και υποσχέθηκα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη χώρα μας.

Πότε ξεκίνησες το μόντελινγκ;
Επίσημα βρίσκομαι στον χώρο από το 2015 όταν κέρδισα τον τίτλο της Β Σταρ Ελλάς, τον οποίο κρατάω για δεύτερη χρονιά φέτος 2016. Όταν ήμουν μικρούλα είχα κάνει κάποιες φωτογραφήσεις όμως δεν μου είχε περάσει ακόμα από το μυαλό να το δω επαγγελματικά.

Πες μου τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν!
Πείσμα, Τελειομανία, Κοινωνικότητα.

Ξέρω πως έχεις σπουδάσει στη Φιλοσοφική σχολή. Πώς κατάφερες να τα συνδυάσεις;
Με δυσκολία! Λόγω του ότι ήδη βρίσκομαι στο δεύτερο έτος της σχολής μου, τα πράγματα συνεχώς γίνονται πιο απαιτητικά. Παρ’όλα αυτά ο συνδυασμός μόντελινκ και πανεπιστήμιο δεν είναι ακατόρθωτος. Πάντα ήμουν της άποψης πως εάν έχεις πρόγραμμα, προτεραιότητες και διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στόχο!

Είναι το μόντελινγκ ένα επάγγελμα που έχει μέλλον στην Ελλάδα του σήμερα;
Στενοχωριέμαι για αυτό. Δυστυχώς, η Ελλάδα μας δεν τηρεί πλέον τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθούν καλλιτεχνικής φύσης επαγγέλματα. Όσοι ασχολούμαστε με αυτά προσπαθούμε καθημερινά να διατηρήσουμε αυτόν τον όμορφο θεσμό, όμως για να είμαι ειλικρινής, δε θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει άμεση εξέλιξη σε αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα.

Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα;
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου 5 χρόνια μετά! Τώρα φαντάζομαι μια νεαρή πετυχημένη εγκληματολόγο της Νέας Υόρκης, όπως εκείνες που βλέπουμε στις αστυνομικές ταινίες. Ας πάρω πρώτα το πτυχίο μου και ύστερα μπορεί να αναθεωρήσω! Το σίγουρο είναι πως μόλις τελειώσω τις σπουδές μου θα αναζητήσω επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Τι πιστεύουν οι γονείς σου και οι φίλοι σου για το μόντελινγκ; Είναι περήφανοι για σένα;
Όσον αφορά την οικογένειά μου και ποιος γονέας δεν είναι περήφανος για το παιδί του όταν αυτό πετυχαίνει κάτι σημαντικό; Οι δικοί μου γονείς βέβαια νομίζω ότι είναι περισσότερο περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι όλο αυτό.. Εφαρμόζω κατά γράμμα ότι μου έχουν μάθει τόσα χρόνια γιατί όπως σε κάθε χώρο, έτσι και σε αυτόν υπάρχουν καμιά φορά μελανά σημεία.
Όσον αφορά τους φίλους μου από την άλλη, οι περισσότεροι χάρηκαν και με ενθαρρύνουν πολύ να συνεχίσω, όμως υπήρξαν και αρκετοί που δεν συμφώνησαν και αποστασιοποιήθηκαν. Καμιά φορά λένε στις επιτυχίες δοκιμάζονται οι φιλίες..

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξεις σε έναν άντρα;
Σε έναν άντρα δεν υπάρχει κάτι μεμονωμένο που θα ξεχωρίσω όπως πχ μάτια ή χαμόγελο. Το όλο πακέτο είναι αυτό που μπορεί να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο τρόπος που μιλάει ,το πως με κοιτάει, ο τρόπος που φέρεται.. η αύρα που βγάζει γενικότερα.. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για μένα όμως σε συνδυασμό με μια σωστή συμπεριφορά! Ζητάω πολλά?

Ζηλεύει το αγόρι σου που έχεις στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω σου;
Ο μόνος άντρας που ζηλεύει επειδή βρίσκομαι πλέον στο στόχαστρο πολλών είναι ο μπαμπάς μου! Λίγο το ότι μεγαλώνω, λίγο το ότι βρίσκομαι σε έναν χώρο που δεν μπορώ να περάσω απαρατήρητη, τον ανησυχεί, όμως με ένα γλυκό φιλί ξεχνάει τα πάντα!

Σε προσεγγίζουν εύκολα ή είσαι κλειστός χαρακτήρας;
Ήμουν πάντα πολύ κοινωνικός και ενθουσιώδης άνθρωπος, όμως από όταν μπήκα στον χώρο έχω μετριάσει λίγο τον τρόπο που αντιδρώ και διαχειρίζομαι καταστάσεις και συμπεριφορές. Παρ’όλα αυτά εάν ο απέναντί μου έχει χιούμορ, με έχει κερδίσει ήδη!

Είναι γεγονός πως η ομορφιά ανοίγει πόρτες πολύ εύκολα, πιστεύεις όμως πως αυτό αρκεί;
Η ομορφιά είναι σίγουρα ένα δυνατό χαρτί που βοηθάει πολύ να ανέβεις στην κορυφή! Όμως μετά από αυτήν τι; Πως θα διατηρήσεις αυτήν την πρωτιά; Ο πνευματικός κόσμος του ατόμου, η ηθική και οι αξίες του, οι γνώσεις του, η προσωπικότητα του είναι αυτά που θα καθορίσουν την πορεία του αργότερα! Η ομορφιά άλλωστε είναι αναλώσιμη! Μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πρώτα από όλα και έπειτα μια όμορφη παρουσία είναι ο ιδανικός συνδυασμός!

Το ότι έχεις σπουδάσει σου δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον σου;
Ασφάλεια δεν μου δίνει γιατί ακόμα δεν έχω πάρει το πτυχίο μου και όπως είπα και πριν, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά, όμως σίγουρα το ότι βρίσκομαι σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και ασχολούμαι με το αντικείμενο που με ενδιαφέρει, με κάνει να νιώθω κάθε μέρα πιο σοφή και ολοκληρωμένη πνευματικά! Το να έχεις ένα ακαδημαϊκό χαρτί στα χέρια σου είναι μεγάλη υπόθεση άσχετα εάν το χρησιμοποιήσεις αργότερα ή όχι.

Τι είναι για σένα ομορφιά;
Για κάποιο λόγο έχω συνδυάσει την ομορφιά με την ευτυχία! Ο πιο όμορφος άνθρωπος για εμένα είναι ο ευτυχισμένος!

Τι εύχεσαι για το 2017;
Εύχομαι μαζί με το στέμμα να μου είχαν δώσει ένα μαγικό ραβδί για να μπορούσα να εξαφανίσω την πείνα, τη φτώχεια, τους πολέμους, και τα άρρωστα μυαλά! Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά το 2017 να χαρίσει απλόχερα ανθρωπιά γιατί αυτό χρειαζόμαστε περισσότερο από όλα και φυσικά υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε!