Σε μια χρονική περίοδο που το ΔΗΘΕΜΑ βίωσε έντονες δυσκολίες, καθώς αν όχι μηδαμινό, το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμος ήταν ελάχιστο και καθαρά τυπικό (όπως για τα πάντα εξάλλου), η θεατρική ομάδα του Βαρνάβα αξίζει τον θαυμασμό όλων για όσα έχει καταφέρει να πετύχει αν και σε εμβρυακό στάδιο, καθώς τα μέλη της είναι μόλις 2,5 χρόνια μαζί.

Το «Αλμανάκ» (κείμενο: Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης), μια παράσταση που καταπιάνεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα τα οποία συνδέει με τη σημερινή εποχή, καθώς επίσης και εμβαθύνει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοέλληνας, συνεχίζει να εκπλήσσει και να κερδίζει εγκωμιαστικά σχόλια και διακρίσεις. Θυμίζουμε ότι στο περσινό φεστιβάλ της Ιεράπετρας είχε κερδίσει το «Βραβείο Κοινού» εξασφαλίζοντας μάλιστα τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των θεατών που παρακολούθησαν και τις επτά παραστάσεις που συμμετείχαν.

Αυτή τη φορά, στο Φεστιβάλ της Καρδίτσας, ένα από τα παλαιότερα και με τη μεγαλύτερη σημασία για τον χώρο, το «Αλμανάκ» έγινε αφορμή για μια ακόμη πιο ξεχωριστή βράβευση.

Οι διοργανωτές επαίνεσαν τη θεατρική σκηνή Βαρνάβα του ΔΗΘΕΜΑ για τη συνολική προσφορά του στο ερασιτεχνικό θέατρο.

Πρόκειται για μια βράβευση που εξέπληξε τα μέλη της ομάδας, καθώς πηγαίνοντας στο Φεστιβάλ δεν περίμεναν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Όπως επίσης εξέπληξε και τον σκηνοθέτη Νίκο Γκεσούλη που σχολίασε στη ΜP: «Σε όποιο φεστιβάλ έχει πάει η θεατρική σκηνή μας έχει αποσπάσει συγχαρητήρια και έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης. Η αναγνώριση του “Αλμανάκ”, αλλά και συνολικά του ΔΗΘΕΜΑ μάς γεμίζει ικανοποίηση, υπερηφάνεια και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε, ανεβάζοντας ακόμη και παραστάσεις που δεν έχουν παιχθεί ποτέ σε ερασιτεχνικές σκηνές. Παράλληλα, με κάνει και σε προσωπικό επίπεδο υπερήφανο, καθώς όταν ανέλαβα πριν 16 χρόνια, δεν πηγαίναμε σε κανένα φεστιβάλ, ενώ τώρα συμμετέχουμε σε όλα με καθολική αναγνώριση».

Φωτογραφίες από την παράσταση: