Το σενάριο να αλλάξει «έδρα» η λαϊκή αγορά της Νέας Μάκρης εξετάζει το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή, χωρίς πάντως να έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση.

Αιτία το γεγονός ότι εδώ και καιρό διάφοροι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται γύρω από τη Δημητριάδη, διαμαρτύρονται ότι επικρατεί χάος με παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατοίκων που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά και για κυκλοφοριακή που προκαλείται στη λεωφόρο Μαραθώνος από διπλοπαρκαρισμένα αμάξια.

Ένα δεύτερο πρόβλημα αφορά στη δυσκολία αστυνόμευσης στο εν λόγω σημείο. Πρόσφατα είχαμε περίπτωση δύο κλοπών μέσα σε διάστημα μόλις λίγης ώρας κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγγελθεί.

Η ιδέα αλλαγής μέρους που θα στήνονται κάθε Πέμπτη οι πάγκοι, έχει πέσει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Ως καλύτερη λύση προκρίνεται η παραλία της Νέας Μάκρης, όπου και χώρος για παρκάρισμα υπάρχει αλλά και περιορισμένη είναι η κίνηση τα πρωινά. Μάλιστα, έχει προταθεί η ιδέα να ανοίξει και ένα από τα πάρκινγκ που λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μην επικρατήσει χάος από διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι και η αστυνόμευση θα είναι πιο εύκολη.

Το βασικότερο αγκάθι για να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην παραλία και τις ενστάσεις που αναμένεται να εκφράσουν οι επιχειρηματίες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μεταφορά της λαϊκής θα γίνει (αν περάσει σαν πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο) από τον Οκτώβρη και έπειτα, όταν δηλαδή θα έχει τελειώσει η σεζόν.

Προηγούμενο άρθροΓκρέμιζαν βίλες και νεοκλασικά: Πώς έφτασε η Αθήνα να γίνει μια ψυχρή τσιμεντούπολη
Επόμενο άρθροΟ ΕΣΝΜ διοργανώνει το 1ο Πασχαλινό BaskeBall Camp με διάρκεια τεσσάρων ημερών