Συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ, την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας και μέλη της Ομοσπονδίας Μετάλλου θα έχει σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μεταξύ άλλων θα εξετάσουν τη δυνατότητα εφαρμογής μέτρων για τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, αλλά και την ενεργοβόρα βιομηχανία.

Στη συνάντηση θα τεθούν επίσης και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου της «διακοψιμότητας» στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, της δυνατότητας δηλαδή διακοπής ή μείωσης της παροχής ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής, έναντι αποζημίωσης, όταν κρίνεται αναγκαίο, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι καταναλωτές.

«Απαράδεκτο το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Χαλυβουργική»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο κ. Λαφαζάνης με μέλη της διοίκησης της Χαλυβουργικής και του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση σχετικά με το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» 100 εργαζομένων που ανακοίνωσε η επιχείρηση, επισήμανε ότι κατανοεί πλήρως την ανάγκη μείωσης των υπέρογκων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Χαλυβουργικής Γ. Σκινδήλιας, η οικονομική συγκυρία τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως το υψηλό ενεργειακό κόστος που φέρνει σε δυσχερή θέση την εταιρεία σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό, κάνουν το εργοστάσιο να υπολειτουργεί. Η παραγωγή, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει συρρικνωθεί υπερβολικά και γι’ αυτό η εταιρεία καταφεύγει στο μέτρο της «εθελούσιας εξόδου».

Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτο το πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», το οποίο όπως επεσήμανε ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων, και καυτηρίασε το γεγονός ότι η ανακοίνωση του προγράμματος «μαζικών απολύσεων» έγινε αιφνιδιαστικά, παραμονές του Πάσχα, ενώ το υπουργείο το πληροφορήθηκε από τον Τύπο.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΑκρωτηριάστηκε στο μαραθώνιο της Βοστόνης και κατάφερε να τρέξει ξανά!
Επόμενο άρθροΌ,τι δεν ξέραμε για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι