του Κωνσταντίνου Πολύζου

Ο Πέτρος Λοΐζος έχει μεγαλώσει στη Νέα Μάκρη και ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Στα 14 του χρόνια ξεκίνησε «να γρατζουνάει την κιθάρα», όπως ίδιος λέει χαρακτηριστικά, μετά από παρότρυνση του αδερφού του. Σε ηλικία 16 ετών σταμάτησε να ντρέπεται να εμφανιστεί και να τραγουδήσει μπροστά σε κόσμο.

Ο Πέτρος έχει γράψει περίπου 20 κομμάτια και έχει ηχογραφήσει τρία απ’ αυτά. Το πρώτο του τραγούδι το εμπνεύστηκε τρία χρόνια πριν από μία σχέση που είχε.

Όπως δηλώνει στη Marathon Press ο «πρώτος στόχος στη ζωή του είναι να αφιερωθεί στο τραγούδι». Ωστόσο γνωρίζει πως δεν μπορεί να βασίζεται σε αυτό γιατί «δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».

Πώς σου έχουν πάει Πέτρο τα πράγματα;

«Μου έχουν πάει καλά σε σχέση με το διάστημα που ασχολούμαι. Η περιοχή με στηρίζει και ο κόσμος εδώ. Δυστυχώς είμαστε από τις γενιές που η αρχή για εμάς είναι δύσκολη. Τα μαγαζιά εδώ είναι λίγα και ο κόσμος συγκεκριμένος. Στην Αθήνα, εκεί που εμφανίζομαι ο κόσμος είναι διαφορετικός και καταλαβαίνω την ανταπόκρισή του. Έχω δει πολλά άγνωστα πρόσωπα ξανά και ξανά να έρχονται για να με ακούσουν».

Προχωρώντας την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε με τον Πέτρο, μας αποκάλυψε πως πρότυπό του, όχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και ως ποιότητα ανθρώπου, είναι ο Δημήτρης Μητροπάνος. Όταν η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα μουσικά ακούσματα με τα οποία μεγάλωσε, θυμήθηκε τους Πυξ Λαξ και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που άκουγε συνέχεια μέσα στο σπίτι του, ενώ ερεθίσματα πήρε και από πολλά άλλα ήδη μουσικής. Μάλιστα ο νεαρός τραγουδοποιός είχε την τιμή, όπως τόνισε, να εμφανιστεί στο Pinoccio, το οποίο ανήκει στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και να γνωρίσει από κοντά τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Πέτρο, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

«Εκείνο το οποίο ονειρεύομαι είναι να έχω κάνει μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και να έχω γίνει γνωστός. Να έχω να παρουσιάσω μία σοβαρή δουλειά και να ζω από αυτό. Θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς και να κάνω πράγματα πάνω στη μουσική».

Ένας μουσικός κάνει live και ηχογραφεί ή γράφει μουσική. Ο Πέτρος μας λέει πως μέσα από τα live γεμίζει περισσότερο καθώς η σχέση με το κοινό είναι άμεση. «Το συναίσθημα που δίνει ο κόσμος είναι πολύ ιδιαίτερο και σε γεμίζει».

Στη Νέα Μάκρη έχει εμφανιστεί σε αρκετά μαγαζιά. Amuerte, Road House, Soul, Rio de Rizario, Λευκό και Way Out είναι εκείνα τα οποία έχουν φιλοξενήσει τον νεαρό καλλιτέχνη. Στην Αθήνα έχει εμφανιστεί στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια, στο Γκάζι, στα Βριλήσσια και στο Ηράκλειο.

Μπορείτε να τον δείτε ξανά στις 23 Νοεμβρίου που θα εμφανιστεί στη Νέα Μάκρη.

Προηγούμενο άρθροLAS VEGAS
Επόμενο άρθροΜπλέξαμε…