Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τα μέλη της «Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος. Η συνάντηση έγινε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και σκοπός της ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές:

•Η γνωριμία των μελών,

• Η έκφραση προβληματισμών και προτάσεων για αποτελέσματα στο μέλλον και

• Η προετοιμασία για τη διοργάνωση της πρώτης Ημερίδας που θα γίνει στις 03 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Στόχος της επιτροπής είναι να υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, να εισηγείται και να συμμετέχει στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, να διατυπώνει προτάσεις και να εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Σε επίπεδο πολιτικών ισότητας αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου (gender mainstreaming) σε όλες τις πολιτικές που εμπίπτουν στο φάσμα αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας» Δήμου Μαραθώνος, είναι ένα θεσμικό όργανο που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 2024 και αποτελείται από 11 τακτικά μέλη και 11 αναπληρωματικά.

Ωστόσο, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για όποιον ή όποια θέλει να συμμετέχει ενεργά στα προγράμματά μας προς την κοινότητα. Θέλουμε τη θετική σας διάθεση και τη συνεργασία σας».

Προηγούμενο άρθροΗ τρομερή πατέντα μιας ιδιοφυΐας που μάδησε τους κουλοχέρηδες και τα φρουτάκια στα καζίνο
Επόμενο άρθροΡώσος μετέτρεψε Boeing 737 σε μια εκπληκτική πολυτελή βίλα (vid)