Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στον Μαραθώνα έχει γίνει θεσμός. Έναν χρόνο μετά τους Κεν Μπλοκ και Πίτερ Σόλμπεργκ, πρωταγωνιστές του Gymkhana Grid που έγινε πέρυσι στον Μαραθώνα, τα κορυφαία «τιμόνια» από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και από τη Ρωσία και την Ουκρανία, έδωσαν το «παρών» και χάρισαν ένα ξεχωριστό θέαμα.
Ειδικά την Κυριακή, 22 Oκτωβρίου, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη με τις κερκίδες να «ξεχειλίζουν» και πάνω από 2.500 θεατές να είναι εκεί για να παρακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift και τον 2ο γύρο του Mediterranean Drift Challenge. Διοργανωτής ο ΑΣΗ, υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα.

Κυρίαρχοι οι Ντουφεκιάς και Τούντας

Με σύμμαχο τον καιρό και σε μία πίστα πολύ ανοιχτή με κάποια κλειστά τεχνικά κομμάτια, σχεδιασμένη από την Proaction Motorsport Events, οι οδηγοί σχεδόν «ακουμπούσαν», με αποτέλεσμα ένα μαγικό θέαμα και μάχες που έμειναν στην ιστορία!

Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η κατηγορία Street Legal με τα περάσματα των οδηγών της πρώτης πεντάδας να είναι -κατά κοινή ομολογία- αντάξια της κατηγορίας Pro. Ο Νίκος Ντουφεκιάς κατάφερε να επικρατήσει, κατακτώντας την 1η θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Σπύρο Μανή και τρίτο τον Φώτη Ανδρουτσόπουλο.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν τα θηρία της κατηγορίας Pro. Με τους οδηγούς εξοικειωμένους με τη διαδρομή και με πολύ ανεβασμένες ταχύτητες, ξεκίνησαν τα διπλά περάσματα, όπου και έγινε «σφαγή»! Ο Χρήστος Χαντζαράς, πρώτος στη βαθμολογία, δεν κατάφερε να περάσει στην τελική τετράδα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Ηρακλή Λεοντή, ο οποίος ήταν σε τρομερή φόρμα και πέρασε το Σάββατο στους ημιτελικούς με σχετική άνεση!

Τελικά, την πρώτη θέση στο βάθρο εξασφάλισε ο Νίκος Τούντας, τη δεύτερη ο Μανώλης Λυμπέρης, με τρίτο τον Λεοντή, ο οποίος παρόλο που πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Χαντζαρά, δεν κατάφερε να επικρατήσει στην τελική κατάταξη, χάνοντας το πρωτάθλημα για έναν μόλις βαθμό.

Έκανε το «double» ο Χαντζαράς!

Τιτανομαχία έγινε και στο Mediterranean Drift Challenge! Πάνω από οχτώ οδηγοί «φλέρταραν» με την πρώτη θέση. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι Χρήστος Χαντζαράς και Μανώλης Λυμπέρης. Οι Εla Κoko, Σέρτζιο Γρηγορίου, Πάμπος Νικολάου, Πάμπος Τσουρής, Δώρος Φραντζέσκου την Κύπρο, ο Alex Golovnya τη Ρωσία και ο Max Miller την Ουκρανία.
Για την πρώτη θέση μονομάχησαν «σώμα με σώμα» στον τελικό γύρο οι Χρήστος Χαντζαράς και Ela Koko, με οδήγηση που ήταν ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει μέχρι τώρα στη χώρα μας. Ο έλληνας οδηγός τελικά επικράτησε και κέρδισε τον 2ο γύρο του Mediterranean Drift Challenge!

Ευχαριστούμε την «Car Freaks» για το φωτογραφικό υλικό.