Το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου οι δρόμοι του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης γέμισαν ποδήλατα! Ο λόγος απλός. Πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα έκανε την αρχή και διοργάνωσε τον πρώτο Ποδηλατικό Γύρο στον Δήμο μας, τον οποίο στήριξαν περισσότεροι από 400 αθλητές με τη συμμετοχή τους.

Οι διαδρομές ήταν δύο

Η πρώτη, περίπου 3 χιλιομέτρων, για τους μικρούς μας φίλους, από την πλατεία Ηρώων έως την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου και η δεύτερη διαδρομή, 21,5 χιλιομέτρων, για τους ενήλικες ποδηλάτες, η οποία ξεκινούσε από την πλατεία Ηρώων στο κέντρο του Μαραθώνα, πήγαινε ως την πλατεία και το λιμάνι της Νέας Μάκρης και κατέληγε πίσω στην Αφετηρία Μαραθωνίου.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί τοπικοί φορείς, αθλητικά σωματεία ανάμεσα στα οποία η ΑΕΚ Αθηνών και η «Πρόοδος» Νέου Βουτζά, αθλητές από την Εθνική ομάδα και ξεχωριστές προσωπικότητες με γνώση και αγάπη για την ποδηλασία.
Το «παρών» και τη στήριξή του έδωσε κι ο Γιώργος Κατσέλης, ομοσπονδιακός προπονητής ορεινής ποδηλασίας, ο οποίος βοήθησε όλους του αθλητές που συμμετείχαν εκείνη την ημέρα, δίνοντας τους οδηγίες πριν την εκκίνηση.

Μέτα το τέλος του αγώνα, ο πρωταθλητής Ελλάδος στο Down Hill, Κώστας Ανδριώτης, εντυπωσίασε τους ποδηλάτες, επιδεικνύοντας τις ικανότητές του και δίνοντας το παράδειγμα για θέληση και επιμονή.

Οφείλουμε να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοήθησαν να επιτευχθεί ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα, καθώς αντίστοιχες διοργανώσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά!

Και ως πρώτη «απόπειρα», σίγουρα είχε ορισμένα λάθη, στα οποία επιλέγουμε να μην κάνουμε απολύτως καμία αναφορά. Γιατί είναι αυτονόητο ότι κάθε πρώτη φορά είναι δύσκολη και κάποια λάθη δικαιολογούνται. Εμείς ευχόμαστε και ελπίζουμε ο Ποδηλατικός Γύρος να γίνει θεσμός και του χρόνου να πραγματοποιηθεί με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και με ακόμη λιγότερα λάθη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες, τον Διοικητή και τους άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, τον Διοικητή και τους άνδρες του Α.Τ. Μαραθώνος, τους εθελοντές, τους Χορηγούς και τους εργαζόμενους του Δήμου Μαραθώνα.