Όταν οι γονείς της Brigitte Xie την έγραψαν σε μαθήματα πιάνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απλώς ήθελαν να την απασχολήσουν με κάτι.

Τώρα, η 4χρονη, έχει γίνει η νεότερη νικήτρια του υψηλού κύρους διαγωνισμού Elite International Music Competition, ενώ κλήθηκε να γίνει η μικρότερη ερμηνεύτρια που θα παίξει ποτέ στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης σε ηλικία τριών ετών. Θα είναι όμως λίγο μεγαλύτερη μέχρι να συμβεί αυτό, λόγω καθυστερήσεων που προκύπτουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα πόδια του μικροκαμωμένου κοριτσιού, κρέμονται πάνω από το έδαφος όταν κάθεται να παίξει πιάνο, ενώ τα χέρια της κινούνται με χάρη πάνω στα πλήκτρα του.

Με τα μακριά καστανά μαλλιά της πιασμένα σε αλογοουρά με φιόγκο, απάντησε «Ναι, διασκεδαστικό», όταν η μητέρα της, Nicole Sun, τη ρώτησε αν της αρέσει το πιάνο και αν είναι διασκεδαστικό.

Ο πατέρας της, Tao Xie από το Ρίτζφιλντ του Κονέκτικατ, την έγραψε για μαθήματα πιάνου στο Zoom πριν από περίπου ένα χρόνο για να της δώσει κάτι να κάνει κατά τη διάρκεια του lockdown, εξαιτίας του COVID-19.

«Στην αρχή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα είναι ένα παιδί- θαύμα ή οτιδήποτε άλλο», είπε. «Αλλά ναι, αποδεικνύεται ότι είναι καταπληκτική».

Η Brigitte ήταν η νεότερη νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Elite International Music, ο οποίος της χάρισε μια θέση στο Κάρνεγκι Χολ. Υποτίθεται ότι θα έπαιζε εκεί ως μέρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ταλέντων American Protege τον Νοέμβριο του 2020, το οποίο αναβλήθηκε για αυτόν τον Νοέμβριο και τώρα για τον Νοέμβριο του 2022 λόγω του νέου κορονοϊού.

Η μητέρα της μικρής, αποδίδει εύσημα στη δασκάλα της στο πιάνο, Felicia Feng Zhang. «Ήρθε σε μένα μόλις δυο μήνες αφού είχε γίνει τριών ετών. Από τα μαθήματα, παρατήρησα ότι έχει μυαλό γεμάτο περιέργεια και της αρέσει να μαθαίνει. Αυτό το λέμε πάθος», είπε η δασκάλα της.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΔύτης έβγαλε τη selfie που όλοι θα ζήλευαν ποζάροντας με φαλαινοκαρχαρία
Επόμενο άρθροΑυτό υποστηρίζουν κάποιοι ότι είναι το πιο «αντιπαθητικό» ζώδιο: Τα πέντε πιο απωθητικά χαρακτηριστικά του