Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

Πάμε παραλία;

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων από πλευράς κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, συνοδεύεται το φετινό καλοκαιρινό εγχείρημα του Δήμου Μαραθώνα, με την πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου της Νέας Μάκρης κατά τις βραδινές ώρες.

Η Διοίκηση του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικά αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται η πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες και αναγνωρίζοντας την ανάγκη διάθεσης κοινόχρηστων χώρων στα παραλιακά καταστήματα εστίασης, ύστερα από διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και σχετική κυκλοφοριακή μελέτη, δημιούργησε και στην πόλη μας έναν «Μεγάλο Περίπατο», προχωρώντας στην πεζοδρόμηση της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, κάθε μέρα από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 το βράδυ, σε μήκος 800 περίπου μέτρων εκατέρωθεν του λιμενίσκου.

Με την εφαρμογή του μέτρου, που βασικό στόχο έχει τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μετά-καραντίνα εποχή με την απουσία οχημάτων, τον ελεύθερο χώρο και τον μειωμένο θόρυβο, την ασφαλή μετακίνηση των γονιών με μικρά παιδιά και ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, αλλά και γενικότερα την ιδιαίτερα φιλική εικόνα για τους πεζούς κάθε ηλικίας, έχουν διαμορφωθεί ήδη οι ιδανικές συνθήκες που διασφαλίζουν έναν σημαντικό ζωτικό χώρο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν έναν παραλιακό βραδινό περίπατο και όχι μόνο.

Γεγονός πλέον, αποτελεί ότι η γενικότερη βραδινή εικόνα γύρω από το λιμανάκι της Νέας Μάκρης έχει αποκτήσει μια κοσμοπολίτικη αίγλη με τη διαμόρφωση μιας νέας νησιωτικής ελκυστικής πραγματικότητας. Κάτι που εμφανώς αποτυπώνεται στα πρόσωπα των χαλαρών και ευδιάθετων περιπατητών κάθε ηλικίας που με χαρά έχουν αγκαλιάσει την απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής. Και αναμφισβήτητα, η εικόνα αυτή αναμένεται να γίνει ελκυστικότερη με τα έργα ανάπλασης του χώρου που σχεδιάζονται ήδη και πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Οι επιχειρηματίες της παραλίας μιλούν για την πεζοδρόμηση! Διαβάστε το μεγάλο ρεπορτάζ στο επόμενο τεύχος της MP, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Αυγούστου