Ο μόλις 22 ετών, αυτοδίδακτος γλύπτης, Τάσος Νυφαδόπουλος, δημιούργησε το έργο «Κρίση», το πρώτο γλυπτό που αναπαριστά την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και έχει τοποθετηθεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πριν λίγες ημέρες έγιναν τα αποκαλυπτήρια του έργου. 

Όπως λέει ο δημιουργός του, το έργο κατασκευάστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες, χρειάστηκε 1,5 χρόνος για την δημιουργία του και μάλιστα μέσα σε ένα εργαστήριο χωρίς θέρμανση»!

Πώς όμως το γλυπτό «Κρίση» βρέθηκε να κοσμεί την λεωφόρο Βουλιαγμένης; Ο καλλιτέχνης και η ομάδα του απευθύνθηκαν σε διάφορους δήμους της Αθήνας και ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δέχθηκε να τοποθετήσει το γλυπτό στην λεωφόρο Βουλιαγμένης 602. Το γλυπτό, που δόθηκε στον δήμο δωρεάν, έχει μήκος 6,8 μέτρα, πλάτος 3,4 μέτρα & ύψος 3,7 μέτρα. Τα υλικά κατασκευής του είναι ανθρακονήματα, ρητίνες, υαλοϋφάσματα, πολυεστέρας και σίδηρος.

Το γλυπτό αναπαριστά έναν χρηματιστηριακό δείκτη και έναν απελπισμένο άνδρα, που κατρακυλά φωνάζοντας απελπισμένα… ή, όπως είπε ο καλλιτέχνης, ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία.

Απώτερος στόχος του νέου καλλιτέχνη να παραχθεί στην Ελλάδα πολιτισμός υψηλού επιπέδου και η Τέχνη να «κατέβει στον λαό και να μιλήσει μαζί του και για λογαριασμό του»!

 

Πηγή: enlefko.fm 

Προηγούμενο άρθροΔύο αδέλφια κρατούσαν για 2 μήνες την νεκρή μάνα τους στο διαμέρισμα
Επόμενο άρθροΕλ Εριάν: Ο Βαρουφάκης είναι ανάσα φρέσκου αέρα