Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη εντός της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά όχι όμως στην άγονη γραμμή

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη εντός της κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά και όχι στην άγονη γραμμή. Η κ. Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».

Aναφερόμενη σε πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, επεσήμανε πως στο θέμα των τσιγάρων υπάρχει πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι έχουν ήδη φτάσει στο 88%. Παράλληλα, απέκλεισε την αύξηση της φορολόγησης του πετρελαίου, λέγοντας πως η προηγούμενες αυξήσεις οδήγησαν σε περιβαλλοντική καταστροφή. Για τα τεκμήρια είπε πως «Πλέον μπορούμε να δούμε τα έσοδα 10-15 χρόνια πίσω. Θα πάμε σε μέτρα έμμεσης απόδειξης», ενώ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, η αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε σχετικά με την αντίδραση των εταίρων πως «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Τέλος, μίλησε για το άδικο του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, το οποίο επιβαρύνει τους φτωχότερους, επισημαίνοντας πως «το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό. Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

Πηγή: thetoc.gr

Προηγούμενο άρθροΛηστεία στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Μέριμνα!
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου και Εθνική Επέτειος