Δεν έχουν συμπληρωθεί καν δύο μήνες από την κυκλοφορία του τεύχους Απριλίου, στο οποίο παρουσιάζαμε τη We4All γενικότερα και τη δράση της στο πευκοδάσος Μαραθώνα, ειδικότερα.

Μας είχε κάνει τόσο θετική εντύπωση η όρεξη των παιδιών που τρέχουν τις δράσεις, αλλά και ο τρόπος που έχει οργανωθεί η We4All, παρά το πολύ σύντομο διάστημα ζωής της, που τους φέραμε σε επαφή με τον Δήμο Μαραθώνα και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Και ήδη έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, μέλη της We4All μαζί με εθελοντές από Νέο Βουτζά και Μάτι (συνολικά 20 άτομα) κι αφού προηγουμένως είχαν έρθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Βάιο Θανασιά, φύτεψαν στη Γ’ Είσοδο του Νέου Βουτζά 200 ελληνικά κυπαρίσσια.

Από αυτή τη δράση, μάλιστα, προέκυψε και μια δεύτερη. Ο αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Νέου Βουτζά, Νικόλας Σκουλής, ο οποίος έδωσε το «παρών», έριξε την ιδέα και ακολούθησαν ακόμη δύο δενδροφυτεύσεις την αμέσως επόμενη μέρα (Σάββατο 18 Μαΐου).
Στην πρώτη περίπτωση η We4All και οι εθελοντές (συνολικά περίπου 40 άτομα) φύτεψαν 70 δέντρα στον Άη Γιάννη και στη δεύτερη, 50 στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης. Τα συνολικά 120 δέντρα που επελέγησαν ήταν χαρουπιές, πικροδάφνες και κυπαρίσσια και να είστε σίγουροι ότι έχουν ήδη αλλάξει την εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο του Βουτζά.

Και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εδώ. Σε επιστολή του προς τον Δήμο Μαραθώνα, ο Αντώνης Μπογδάνος, ένας εκ των ιδρυτών της οργάνωσης εξέφρασε την επιθυμία της We4all να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ζητήσω την άδεια και τη συμβολή σας, προκειμένου να φυτεύσουμε μέχρι και ένα εκατομμύριο δενδρύλλια επιπλέον έως το τέλος του 2020 στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα. Αυτό θα υλοποιηθεί σε ξεχωριστές δράσεις μικρότερων συνόλων, πάντα σε συνεννόηση με το Δήμο σχετικά με τη διαθεσιμότητα των περιοχών. Ο στόχος είναι μεγάλος, αλλά είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και συντονισμένα προκειμένου να τα καταφέρουμε».

Πώς λειτουργεί η We4All και πώς μπορείτε να συνδράμετε

H We4All «γεννήθηκε» μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και ο στόχος της είναι προφανής. Η οργανωμένη δράση ώστε αφενός να ξανακυριαρχήσει το πράσινο στην καθημερινότητά μας, αφετέρου όλο και περισσότερος κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια.

Με κάθε ένα από τα ειδικά βραχιολάκια (για άνδρες και γυναίκες σε τρία διαφορετικά χρώματα, ροζ, χρυσό και ασημένιο) που πουλά έναντι 18 ευρώ, η We4All αγοράζει και φυτεύει ένα δέντρο ή το παραχωρεί στον αγοραστή για να το φυτέψει ο ίδιος, εφόσον το επιθυμεί. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να συνεχίσει να βοηθά μετά και από την αγορά βραχιολιού, μπορεί μέσα από την ιστοσελίδα της We4All να δωρίζει δέντρα με κόστος 5 ευρώ για κάθε δέντρο.

Όποιος, τέλος, θέλει να έχει ενεργό ρόλο στις δράσεις της οργάνωσης, δεν έχει παρά να παρακολουθεί τα social media, ώστε να ενημερώνεται γι’ αυτές και να συμμετέχει μαζί με τους υπόλοιπους, που έχουν ήδη σχηματίσει μια παρέα η οποία συνεχώς μεγαλώνει…