Μπορεί ο Salt Bae να έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις χρυσές μπριζόλες Tomahawk, ωστόσο οι συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους στα εστιατόριά του φαίνεται ότι δεν είναι ιδανικές.

Ο Τούρκος σεφ έχει βρεθεί στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα λόγω των υψηλών τιμών και δέχεται καθημερινά τα πυρά των συναδέλφων του. Εκτός από τους ανταγωνιστές του όμως, ο Νουσρέτ, όπως είναι το πραγματικό όνομά του καλείται να αντιμετωπίσει και το απογοητευμένο προσωπικό του.

Πρόσφατα του ζητήθηκε να πληρώσει 170.000 λίρες στο προσωπικό του αφού κατηγορήθηκε ότι παρακρατούσε φιλοδωρήματα. Τα παράπονα των εργαζομένων αυξάνονται και η βαθμολογία της επιχείρησής του είναι μέτρια. Τα σχόλια στην ιστοσελίδα του Glassdoor όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφράσουν τα παράπονά τους πέφτουν «βροχή».

«Οι διευθυντές είναι ανοργάνωτοι και δεν σε σέβονται, ενώ οι κρατήσεις είναι υπερβολικές», έγραψε κάποιος στις κριτικές. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 35% των εργαζομένων θα πρότειναν σε κάποιον συγγενή ή φίλο να εργαστεί στα εστιατόρια του Salt Bae.

«Φαίνεται να είναι πολύ αποδιοργανωμένοι. Αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προγραμματισμό των συνεντεύξεων. Τους λείπει η επαγγελματική ευγένεια απέναντι στους υποψήφιους υπαλλήλους», ανέφερε ένας επίδοξος εργαζόμενος. «Η επιχείρηση «κυβερνάται από φόβο, δεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους», τόνισε κάποιος άλλος.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες καταγγελίες ότι στο εστιατόριο του Salt Bae στο Λονδίνο προσέλαβαν σεφ με το ωρομίσθιό του να είναι το ίδιο με ένα πιάτο πουρέ πατάτας. Το βρετανικό υποκατάστημα υπόσχεται έναν «ανταγωνιστικό μισθό» για τους υποψήφιους σεφ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Σε μια αγγελία εργασίας, η επιχείρηση του Τούρκου καυχιέται ότι ο υποψήφιος εργαζόμενος «θα δουλέψει με μερικές από τις καλύτερες πρώτες ύλες της Βρετανίας και του εξωτερικού σε ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου». Όμως ο σεφ θα αμείβεται με μόλις 12 λίρες την ώρα συν τα φιλοδωρήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εργαστεί πάνω από 52 ώρες για να απολαύσει μια χρυσή μπριζόλα Tomahawk των 630 λιρών.

Ο Salt Bae τον περασμένο μήνα διοργάνωσε μια τριήμερη εκδήλωση σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους υπαλλήλους. Κάλεσε σεφ, σερβιτόρους και διανομείς και άλλους από τον χώρο της εστίασης προκειμένου να παραστούν με τα βιογραφικά τους. Όμως η Sun αποκάλυψε ότι δεν εμφανίστηκε ούτε ένα άτομο. Παρά τις αναμενόμενες ουρές, το εστιατόριο ήταν άδειο…

ΠΗΓΗgazzetta.gr
Προηγούμενο άρθρο«Ο Φιλιππίδης μας έριχνε κανονικό ξύλο στις πρόβες πήγα τρεις φορές στο νοσοκομείο»
Επόμενο άρθροΕπίσημο: Τέλος η πώληση αυτοκίνητων βενζίνης και diesel στην Ελλάδα – Από πότε θα ισχύσει