Ζευγάρι στην Ουαλία είχε στον κήπο του σαν διακοσμητικό αντικείμενο μια οβίδα η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν ακόμη ενεργή.

Το βλήμα που είχαν η Σιάν και ο Τζέφρι Έντουαρντς χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το είχαν βρει οι προηγούμενοι ένοικοι του σπιτιού πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Κοντά στην περιοχή βρισκόταν πεδίο βολής του Βασιλικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει το BBC, το ζευγάρι είχε πιστέψει ότι επρόκειτο για αδρανή οβίδα χωρίς εκρηκτικό φορτίο. Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε όμως ότι ήταν ναυτικό βλήμα των 64 λιβρών (περίπου 30 κιλών).

Η γυναίκα μάλιστα είπε ότι συνήθιζε να χτυπάει τα εργαλεία του κήπου πάνω στο βλήμα για να απομακρύνει τα χώματα.

Την Τετάρτη αστυνομικός ειδοποίησε το ζευγάρι ότι είχε εντοπίσει το βλήμα και θα έπρεπε να ενημερώσει το υπουργείο Άμυνας.

Οι πυροτεχνουργοί έφτασαν την επόμενη ημέρα οπότε και διαπίστωσαν ότι η οβίδα ήταν ενεργή, αλλά με ελάχιστο εκρηκτικό φορτίο. Μεταφέρθηκε σε εγκαταλελειμμένο λατομείο και πυροδοτήθηκε αφού την κάλυψαν με άμμο.

Το ζευγάρι αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ στενά δεμένο με το διακοσμητικό: «Είπα στον πυροτεχνουργό ‘δεν φεύγουμε από το σπίτι, θα μείνουμε εδώ. Αν ανατιναχτεί, θα ανατιναχτούμε μαζί του», δήλωσε ο 77χρονος άνδρας που είπε ακόμη ότι το διακοσμητικό «ήταν ένας παλιός φίλος».

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΚαρχαρίας κατασπάραξε μητέρα που θυσιάστηκε για να σώσει την 5χρονη κόρη της (vid)
Επόμενο άρθροΟι πέντε τροχαίες παραβάσεις που πλέον μπορούν να σε οδηγήσουν μέχρι και στη φυλακή